Forskel mellem versioner af "Skamlæber"

Spring til navigation Spring til søgning
23 bytes tilføjet ,  for 11 måneder siden
Fjerner version 10356152 af 87.49.44.238 (diskussion): Stadig del af almindelig sprogbrug. Redegør hellere for det politisk korrekte i artiklen, gerne kildebelagt
(Jeg har ændret en patriarkalsk og misogynistisk måde at forstå kvindelige kønsdele. Det var så lidt)
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
(Fjerner version 10356152 af 87.49.44.238 (diskussion): Stadig del af almindelig sprogbrug. Redegør hellere for det politisk korrekte i artiklen, gerne kildebelagt)
Tag: Omgjort
[[Fil:Vulva labeled.jpg|thumb|(fra toppen)Klitorisforhud, klitoris, de små skamlæber, skedeåbningen, de store skamlæber, mellemkødet]]
 
'''KønslæberSkamlæber''' eller '''kønslæber''' ([Latin (sprog)|lat.]]: ''Labia pudendi'' = labia=læber, pudendi=skam) er en eller to par hudfolder der omkranser [[Skede (kønsorgan)|skedeåbningen]] som del af kvindens ydre [[kønsorgan]]er, [[Vulva]].
 
I menneskehunner og andre [[primater|primathunner]] er der to sæt, kaldt hhv. de ''ydre skamlæber'' og de ''indre skamlæber'' (også ''de store'' og ''små skamlæber'', Lat. ''labia majora pudendi'' og ''Labia minora pudendi''). Mens der i de resterende pattedyrhunner kun er et sæt (kaldet ''labia pudendi'' eller ''labia vulvae''), svarende til de små skamlæber.
17.510

redigeringer

Navigationsmenu