Danser med Drenge: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m update: ny udgivelse m link
m lille rettelse vedr. single
Linje 85: Linje 85:
* "Tag godt imod ham"
* "Tag godt imod ham"
* "En dejlig morgen" - (fra filmen ''[[Min søsters børn (2001)|Min søsters børn]]'')
* "En dejlig morgen" - (fra filmen ''[[Min søsters børn (2001)|Min søsters børn]]'')
* "Gør vi det godt nok?"
* "Griber du mig, når jeg falder?"
* "Griber du mig, når jeg falder?"
* "I en biograf nær ved dig"
* "I en biograf nær ved dig"

Versionen fra 2. jun. 2020, 00:04

Danser med Drenge
Danser med Drenge 2015, foto: Flemming Ege
Information
Genre Soul, pop, reggae
Aktive år 1993 -
Pladeselskab Glad Grammofon
Pladecompagniet
Sony Music
Universal Music
Associeret med Tøsedrengene
Klaus Kjellerup Band
Jazzy H
Medlemmer Rie Rasmussen
Klaus Kjellerup
Steffen Qwist
Henrik Stanley Møller
Kasper Langkjær
Morten Bolvig
Tidligere medlemmer Philippa Bulgin
Jesper Mejlvang
Jan Sivertsen
Simon West, m.fl.
Eksterne henvisninger
dmd.dk

Danser med Drenge (DmD) er et dansk soul-pop-reggaeorkester, anført af sangerinde Rie Rasmussen og sangskriver Klaus Kjellerup (tidl. Tøsedrengene).

DmD blev stiftet i 1991 af Kjellerup og afdøde sangerinde Philippa Bulgin efter opløsningen af Klaus Kjellerup Band.[1] Bandet har siden sin debut i 1993 opnået høje albumsalgstal og har mange hits i kataloget.

Siden årtusindeskiftet er det dog som liveband, DmD har gjort sig mest gældende, med over 700 koncerter på spillesteder og i koncertsale, heraf mange udsolgte.[2] DmD's koncerter har karakter af syng-med arrangementer, og publikum er ofte på scenen for at synge kor bag Rie Rasmussen.[3]

Udover Kjellerup og Rasmussen består DmD i dag (2019) af Kjellerups tidligere kollega fra Tøsedrengene, Henrik Stanley Møller på keyboards og kor, Steffen Qwist på guitar, Morten "Oberst" Bolvig på keyboards og Kasper Langkjær på trommer. Endvidere er tekstforfatter Morten Trier, alias rapperen Jazzy H, tilknyttet gruppen.

DmD har igennem karrieren udsendt 13 albums og dvd'er med i alt 85 sange, og bandet insisterer på at spille nyt materiale sammen med de kendte hits ved de årlige koncertturnéer.[4]

Til deres mest kendte sange hører kærlighedsballaderne "Aldrig undvære dig" og "Tag godt imod ham", reggaesangene "Læn dig tilbage" og "Kære Lillesøster" samt hyldesten til Philippa Bulgin "Er der nogen i himlen?" og debuthittet "Hvorlænge vil du ydmyge dig?",[5] der blev skrevet allerede i 1991, men blev afvist af pladeselskaberne i Danmark.

I sommeren 1992 lykkedes det imidlertid gruppen at indgå aftale med selskabet Pladecompagniet. Debutalbummet Danser med Drenge[6] blev herefter udsendt i april 1993 og blev et af årets mest solgte album. Albummet gav DmD fire Grammy-nomineringer i februar 1994 og nåede at sælge 270.000 eksemplarer, inden CD'en udgik.

Historie

Gruppens oprindelige besætning i 1993 var Philippa Bulgin (vokal), Klaus Kjellerup (bas, kor mm.) og Jesper Mejlvang (keyboards). Kort efter udsendelsen af debutalbummet forlod Mejlvang imidlertid gruppen, og Bulgin og Kjellerup samlede herefter Danser med Drenges liveband, bestående af Henrik Stanley Møller og Simon West (keyboards), Steffen Qwist (guitar), Jan Sivertsen (trommer) og Ruth Hald (kor).

Efter en succesfuld koncertturné i efterår/vinter 1993 blev Philippa Bulgin imidlertid konstateret uhelbredeligt syg, formentlig på grund af en kræftoperation, hun havde gennemgået kort før turnéen, og hun døde på Rigshospitalet den 22. marts 1994, kun 26 år gammel. Efter et par måneder uden sangerinde besluttede Kjellerup og de øvrige medlemmer at fortsætte Danser med Drenge, og efter en række auditions for at finde en afløser for Bulgin blev Rie Rasmussen udvalgt som afløser i september 1994.

Rie Rasmussen debuterede på DmD's andet album, Så længe vi er her,[7] som udkom i april 1995, bl.a. med sangene "Er der nogen i himlen?" og "Læn dig tilbage". Albummet har pr. 2014 solgt platin. Rie Rasmussens live-debut med DmD fandt sted efter et afbud fra Joe Cocker ved Midtfyns Festival i juli 1995 foran 12.000 tilhørere.[8]

Efter en salgsmæssig nedtur i 1997 med det tredje album Sig mig, er De klar over hvem vi var ... ? og det følgende opsamlingsalbum, Popsamling, ramte DmD ifølge eget udsagn bunden i år 2000 og omstrukturerede sig til at være et liveband.[9] Siden den beslutning gik det markant fremad for DmD, og siden da har bandet spillet én årlig koncertturné forår-sommer. Det foreløbige højdepunkt i karrieren kom i 2006, hvor CD-DVD opsamlingsalbummet Vores bedste lå otte uger i træk som nr. 1 på den danske albumhitliste og blev årets fjerdebedst sælgende album.[10] Albummet blev i 2018 certificeret seks gange platin for 120.000 solgte enheder.[11]

Siden år 2000 har DmD udsendt alle sine album på eget pladeselskab, Glad Grammofon, senest 25-års jubilæumsalbummet fra 2018, Så langt, så godt ...,[12] som består af akustiske nyfortolkninger af gruppens kendte hits med gæsteoptræden af bl.a. harmonika-virtuosen Lelo Nika og multikunstneren Johnny Madsen, der synger duet med Rie Rasmussen på den akustiske udgave af sangen, "Griber du mig, når jeg falder?" [13].

Medlemmer

Nuværende

Tidligere medlemmer

Diskografi

Album

Singler

  • "Hvorlænge vil du ydmyge dig?"
  • "Kolde hjerter"
  • "Grib chancen"
  • "Læn dig tilbage"
  • "Er der nogen i himlen?" - (skrevet til Philippa Bulgin, som døde i 1994)
  • "Rejs dig op og kom videre"
  • "Kære Lillesøster"
  • "Tag godt imod ham"
  • "En dejlig morgen" - (fra filmen Min søsters børn)
  • "Gør vi det godt nok?"
  • "Griber du mig, når jeg falder?"
  • "I en biograf nær ved dig"
  • "En lille pille"
  • "De fedes hær"
  • "Hun har fyret dig"
  • "Er der nogen i himlen?" - akustisk jubilæumsversion
  • "Griber du mig når jeg falder" - feat. Johnny Madsen
  • "Skru tiden tilbage"[24]

Referencer

Eksterne henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til: