Forskel mellem versioner af "Mahikeng"

Spring til navigation Spring til søgning
76 bytes fjernet ,  for 1 år siden
oversat
(ændre angivelse af koordinater i infoboks *** erstatter eksisterende tekst ***; kosmetiske ændringer)
(oversat)
 
}}
[[Fil:NW383 locator.svg|thumb|150px|Mahikengs beliggenhed i Nordvestprovinsen]]
'''Mahikeng''', (til [[1980]] '''Mafeking''',) er hovedstaden i [[Nordvest (provins)|Nordvestprovinsen]] i [[Sydafrika]], og har omkring 50.000 indbyggere. Byen ligger i 1500 meters højde, på bredderne af [[Molopofloden]] et stykke syd for grænsen til [[Botswana]]. Mahikeng blev grundlagt i [[1880'erne]] af britiske [[lejesoldat]]er.
 
Mahikeng var hovedstad i [[protektoratet Bechuanaland]] fra [[1894]] til [[1965]] trodsselv det atom den lå udenforuden protektoratetsfor grænserprotektoratet.
 
Byen er kendt for [[Slaget ved Mafeking]] under den [[anden boerkrig]], hvor de britiske styrker var belejret i 217 dage, fra oktober [[1899]] til maj [[1900]]. – slaget derSlaget gjorde stifteren af [[spejder]]bevægelsen [[Robert Baden-Powell]] til en nationalhelt.
 
Det var under belejringen af Maheking, at [[Robert Baden-Powell|Baden-Powell]] oplevede det, der siden skulle blive grundstenen i [[Spejderbevægelsen]], nemlig at: når man giver børn og unge et ansvar, vil de gøre en stor indsats for at leve op til dette ansvar, hvilket er det,. derDet adskiller [[spejderbevægelsen]] fra andre fritidstilbud.
{{autoritetsdata}}
 
Anonym bruger

Navigationsmenu