Forskel mellem versioner af "Statens Kunstfond"

Spring til navigation Spring til søgning
119 bytes fjernet ,  for 1 år siden
komma mm.
m (Fjernede Kategori:Politik; Tilføjede Kategori:Danmarks politik ved hjælp af Hotcat)
(komma mm.)
'''Statens Kunstfond''' er Danmarks største kunstfond, der hvert år uddeler ca 500.mio. kr. til ca. 6000 projekter og kunstnere. Kunstfonden støtter udviklingen af nyskabende idéerideer og kunstoplevelser af høj kvalitet og har til opgave at få kunst ud i hele Danmark og støtte dansk kunst i udlandet.
 
Statens Kunstfonds midler anvendes til en lang række forskellige formål inden for kunstarterne arkitektur, billedkunst, film, kunsthåndværk og design, litteratur, musik og scenekunst. Resultaterne af Kunstfondens midlertildelinger kan hver dag opleves i hele landet. For eksempel på spillesteder, festivaler og ude på skoler, institutioner, arbejdspladser og offentlige steder, og så selvfølgelig på landets mange små og store kulturinstitutioner.
 
Kunstfonden er Danmarks første organ med [[armslængdeprincippet]].<ref>[http://www.kulturforvalterne.dk/media/armslangde.doc Mia Fihl Jeppesen, ''Armslængde-princippet i dansk kulturpolitik'']</ref> Ophavsmanden til Statens Kunstfond er Danmark første [[kulturminister]], [[Julius Bomholt]]. VedtagelsenDen udløste i 1964 afstedkom en protestaktion iværksat af [[Peter Rindal]], hvorforhvis modstand mod selve støtten til moderne kunst efter ham kaldes [[rindalisme]].
 
Statens Kunstfonds formand er [[Michael BojesenBoiesen]], der blev valgt til opgaven af daværende kulturminister [[Mette Bock]]
 
== Udvalgene ==
FondensFonden arbejde foregårarbejder primært i de 12 udvalg, som på baggrund af ansøgninger fra kunstnere, kunstnergrupper, kunstformidlere og kunstinstitutioner uddeler mere end 500 mio. kr. om året til en lang række kunstneriske formål.
 
De 12 udvalg er:
* [http://www.kunst.dk Statens Kunstfonds hjemmeside kunst.dk]
* [http://vores.kunst.dk Hjemmeside om kunst i det offentlige rum]
* [http://www.danishpavilion.org Den danske pavilionpavillon i Venedig]
 
{{Commons|Statens Kunstfond}}
Anonym bruger

Navigationsmenu