Bruger:Bobbylux/sandkasse: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Oversætter Kingdom Hearts om til dansk
(Ingen forskel)

Versionen fra 7. aug. 2020, 09:56

Kingdom Hearts (serie)

Denne artikel omhandler serien. For spillet se Kingdom Hearts.

Kingdom Hearts (Japansk: キングダム ハーツ, Romanisering: Kingudamu Hātsu) er en serie af action-RPG-spil udviklet og udgivet af Square Enix (tidligere Square). Det er et samarbejde mellem Square Enix og Disney er under ledelse af Tetsuya Nomura, en langvarig medarbejder hos Square Enix.

Kingdom Hearts er et crossover mellem Square Enix og Disney baseret i et fictional univers. Serien følger hovedpersonen, Sora, og hans rejse og oplevelser med forskellige Disney, Square Enix og Pixar figurer. Heltene i serien kæmper mod de flere inkarnationer af hovedantagonisten, Xehanort, igennem serien.

Serien består af treten spil tilgængelig for flere platforme og fremtidige titler er planlægget. De fleste spil i serien er blevet positivt modtaget og har været succesfulde kommerciel, på trods af kritik af historien. I Juni 2019 blev det rapporteret at Kingdom Hearts serien har solgt mere end 32 millioner eksemplarer verden rundt. En stor variation af merchandise er blevet udgivet sammen med spilene, inklusiv lydspor, figurer, bøger, noveller, et kortspil, en manga serie og et kommende TV program.