Forskel mellem versioner af "Lombardiet Rundt"

Spring til navigation Spring til søgning
1.001 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
Indledning tilrettet.
m
(Indledning tilrettet.)
-->
}}
'''Lombardiet Rundt''' (officielt '''Il Lombardia''') er et [[Italien|italiensk]] [[landevejscykling|cykelløb på landevej]], der bliver arrangeret i regionen [[Lombardiet]]. Det er traditionelt det sidste store [[Klassiker (cykelløb)|klassikerløb]]den[[UCI europæiskeWorld cykelkalenderTour]]-kalenderen, og hardet sideneneste af de fem [[2005Klassiker (cykelløb)|monumenter]] været(dvs. ende delfem afstørste klassikere), der afvikles i [[UCIefterår]]et. ProTourLøbets øgenavn er ''Classica delle foglie morte'' (''[[dansk (sprog)|dansk]],'': "det nuværendefaldende løvs løb" eller bogstaveligt "de døde blades klassiker"), hvilket hentyder til løbets termin om [[UCIefterår]]et, Worldhvor Tour[[blad (plantedel)|bladene]]. falder af [[træ]]erne.
 
Den første udgave varblev afviklet i [[1905]], og blevunder kaldtnavnet ''Milano-Milano''., Imen allerede i [[1907]] fik løbet sit nuværende navn. Gennem historien har ruten ændret sig flere gange;, og [[Milano]], [[Sesto San Giovanni]], [[Bergamo]], [[Varese]], [[Monza]], [[Como]] og [[Cuneo]] har været start- eller målmålby. På grund af løbets krævende rute bliver det anset for [[bjergrytter]]nes klassiker, og klatrere med en stærk spurt har de bedste chancer for at vinde Lombardiet Rundt. Løbets mest kendte stigning er [[Madonna del Ghisallo]], der ofte ligger i nærheden af dets byafslutning.
 
Italieneren [[Fausto Coppi]] er med 5 sejre den cykelrytter, der har vundet løbet flest gange.
 
Siden starten i [[1905]] er løbet blevet afviklet hvert [[år]], bortset fra aflysninger i [[1943]] og [[1944]] pga. [[anden verdenskrig]]. Siden [[2005]] har løbet været en del af [[UCI ProTour]], det nuværende [[UCI World Tour]].
 
== Vindere ==

Navigationsmenu