Amager Orienteringsklub: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
336 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Tilføjede detaljer om klubbens arrangementer og aktiviteter
(Opretter artikel om Amager Orienteringsklub (Årets Orienteringsklub i DOF))
 
m (Tilføjede detaljer om klubbens arrangementer og aktiviteter)
 
== Historie ==
Amager Orienteringsklub blev stiftet 20. oktober [[2008]] i [[Tårnby Kommune]], og har i dag godt 90 medlemmer. Klubben har siden stiftelsen haft et stadigt stigende antal medlemmer.
 
Klubben blev i [[2019]] kåret til Årets Orienteringsklub af [[Dansk Orienterings-Forbund]].<ref>DOF'S repræsentantskab mødtes i Brøndby [https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8009-dof-repraesentantskab-modtes-i-brondby]</ref> Klubben blev fremhævet for at arrangere den nyskabende AMOK Metr-O Cup i hovedstadsområdet som tiltrækker en del nye løbere til sporten. Klubben blev samme år også nomineret til Danskernes Idrætspris af [[DIF]] og [[DR P4]], hvor klubben blev nr. 6 i den samlede kåring på landsplan.
Klubben startede i turneringssammenhænge i 6. division, men rykkede allerede i [[2012]] op i 5. division. I [[2018]] lykkedes det klubben at rykke op i 4. division, hvor den befinder sig i dag.
 
KlubbenKlubbens harmest relativtkendte løb eliteløbere,er menAMOK harMetr-O Cup som i stedet2019 udvikletog sig2020 tiltiltrak en8-900 klubløbere medover fire tirsdage. Klubben har i en bredårrække basearrangeret af"Vinterlang" løbereden sidste søndag i allejanuar, hvor de længste distancer er på 16-18 aldrekm. Hovedparten af klubbens træningsløb foregår som byorienteringsløb i indre København - især på Amager, men klubben løber også skovorienteringsløb i Kongelunden og Pinseskoven.
 
Klubben har tegnet orienteringskort over skovområderne [[Kongelunden]], [[Amager Fælled]] og Pinseskoven og byorienteringskort over bla. [[Dragør]], [[Kastrup]], [[Tårnby]], [[Amager Strandpark]], [[Marinestation København|Holmen]], DR-Byen, Islands Brygge, Teglholmen, Naturcenter Amager, m.v.
 
Klubben har siden stiftelsen haft et stadigt stigende antal medlemmer. Klubben har relativt få eliteløbere, men har i stedet udviklet sig til en klub med en bred base af løbere i alle aldre. I stafetsammenhænge deltager klubbens løbere sammen med OK Skærmen og Politiets Idrætsforening.
 
== Fodnoter ==
2.964

redigeringer

Navigationsmenu