Hashtag: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
m Rettet link til Red Barnet (til den rette landingpage, da den nu ledte indtil en 404 side)
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Hashtag example.svg|thumb| ]]
[[Fil:Hashtag example.svg|thumb| ]]
'''Hashtag'''<ref>https://sproget.dk/lookup?SearchableText=hashtag</ref> er et udtryk, som angives ved tegnet [[Nummertegn|#]]<ref>https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hashtag</ref>, samt et eller flere bogstaver eller tal, uden mellemrum.<ref>https://redbarnet.dk/skole/sikkerchat/leksikon/hvad-er-et-hashtag/</ref> Eksempelvis de ekstremt populære: [[Black Lives Matter|#BlackLivesMatter]]<ref>https://www.berlingske.dk/internationalt/over-40-millioner-har-tweetet-om-politivold-i-usa</ref>, #JeSuisCharlie<ref>https://www.viunge.dk/jeg-keder-mig/teen-nyt/her-er-det-mest-brugte-hashtag-nogensinde</ref>, [[Me Too|#MeToo]]<ref>https://www.information.dk/kultur/2018/12/hashtags-kommer-gaar-metoo-bestaar</ref> og #NeverAgain<ref>https://www.berlingske.dk/opinion/et-hashtag-der-forandrer-verden</ref>.
'''Hashtag'''<ref>https://sproget.dk/lookup?SearchableText=hashtag</ref> er et udtryk, som angives ved tegnet [[Nummertegn|#]]<ref>https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hashtag</ref>, samt et eller flere bogstaver eller tal, uden mellemrum.<ref>https://redbarnet.dk/foraeldre/leksikon/hvad-er-et-hashtag/</ref> Eksempelvis de ekstremt populære: [[Black Lives Matter|#BlackLivesMatter]]<ref>https://www.berlingske.dk/internationalt/over-40-millioner-har-tweetet-om-politivold-i-usa</ref>, #JeSuisCharlie<ref>https://www.viunge.dk/jeg-keder-mig/teen-nyt/her-er-det-mest-brugte-hashtag-nogensinde</ref>, [[Me Too|#MeToo]]<ref>https://www.information.dk/kultur/2018/12/hashtags-kommer-gaar-metoo-bestaar</ref> og #NeverAgain<ref>https://www.berlingske.dk/opinion/et-hashtag-der-forandrer-verden</ref>.


Det er desværre en meget udbredt og gentaget misforståelse, at tegnet ( # ) i sig selv hedder hastag. Det er ikke og har aldrig været tilfældet. Det hedder på dansk [[nummertegn]] og på engelsk number sign.
Det er desværre en meget udbredt og gentaget misforståelse, at tegnet ( # ) i sig selv hedder hastag. Det er ikke og har aldrig været tilfældet. Det hedder på dansk [[nummertegn]] og på engelsk number sign.

Versionen fra 18. sep. 2020, 11:40

Hashtag[1] er et udtryk, som angives ved tegnet #[2], samt et eller flere bogstaver eller tal, uden mellemrum.[3] Eksempelvis de ekstremt populære: #BlackLivesMatter[4], #JeSuisCharlie[5], #MeToo[6] og #NeverAgain[7].

Det er desværre en meget udbredt og gentaget misforståelse, at tegnet ( # ) i sig selv hedder hastag. Det er ikke og har aldrig været tilfældet. Det hedder på dansk nummertegn og på engelsk number sign.

Hashtagningen bliver anvendt i flere sammenhænge:

Sociale netværk

Hashtag anvendes blandt andet på:

Formål

Formålet med anbringelse af hashtagget, er at meddelelsen, teksten, emnet eller siden - bliver kategoriseret/grupperet i henhold til hashtagget.

Eksempel

Hashtagget indeholdende (selvvalgte) betydningsfulde ord; emneord, eksempelvis som i denne sætningslinje:

#Wikipedia er et #leksikon, som alle kan redigere. Fx #OMG

Man kan her opfatte hashtagget som en slags hjemmelavet kategori eller gruppering, som dannes så snart hashtagget med ordet, bare er blevet anvendt én gang, på det givne sociale netværk. Kategorien kan bagefter anvendes til støtte ved søgning på det sociale netværk.

Reference