Stunt: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
småret, exit selvpromovering
Linje 5: Linje 5:


Eksempler på aktuelle danske stuntkoordinatorer er [[Stig Günther]] som er indehaver af 2 Guinness verdensrekorder og [[Deni Jordan]] som har vundet.<ref>[http://www.bt.dk/nyheder/stor-haeder-til-danske-stuntmaend De uofficielle verdensmesterskaber i stunt] Fra [[BT]].</ref>
Eksempler på aktuelle danske stuntkoordinatorer er [[Stig Günther]] som er indehaver af 2 Guinness verdensrekorder og [[Deni Jordan]] som har vundet.<ref>[http://www.bt.dk/nyheder/stor-haeder-til-danske-stuntmaend De uofficielle verdensmesterskaber i stunt] Fra [[BT]].</ref>
i [[Moskva]] samt blev nomineret til en [[Taurus World Stunt Award]] for "Best action in a Foreign Feature." i 2010 og 2014.<ref>[http://jp.dk/indland/article2054881.ece Dansker nomineret til Stunt Oscar]. Fra [[Jyllandsposten]], 1. maj 2010.</ref> Stig Güud nther] er kendt for at koordinere Forbrydelsen, Rejseholdet, Borgen og mange andre produktioner. [[Deni Jordan]] har stuntkoordineret flere sæsoner af Broen, Mænd og Høns, Wallander og mange andre film og tv-serier.
i [[Moskva]] samt blev nomineret til en [[Taurus World Stunt Award]] for "Best action in a Foreign Feature." i 2010 og 2014.<ref>[http://jp.dk/indland/article2054881.ece Dansker nomineret til Stunt Oscar]. Fra [[Jyllandsposten]], 1. maj 2010.</ref> Stig Günther er kendt for at koordinere Forbrydelsen, Rejseholdet, Borgen og mange andre produktioner. [[Deni Jordan]] har stuntkoordineret flere sæsoner af Broen, Mænd og Høns, Wallander og mange andre film og tv-serier.

[[Knud Aage James Bruhn Stunt Bærenholdt]] blev også aktør i slut 80'erne og i starten af 90'erne Stunt-Akademiet.dk som stadig er aktivt indenfor stagefight. Han har bl.a udgivet Danmarks første stuntbog STUNT,- en dramatisk mulighed og efterfølgende STUNT,- James Bond for en dag.


== Referencer ==
== Referencer ==

Versionen fra 20. sep. 2020, 10:19

Stunt i Danmark startede for alvor i 80'erne med Spang Olsen brødrene, Martin og Lasse Spang Olsen indsatser i film som Midt om natten, Mord i Mørket.

Mord i Paradis og Jydekompagniet. Spang Olsen brødrene havde desuden også en stunt skole som mange af de nuværende aktører på stuntmarkedet gik på. Spang Olsen brødrene er nu "pensionerede" indenfor stuntbranchen.

Eksempler på aktuelle danske stuntkoordinatorer er Stig Günther som er indehaver af 2 Guinness verdensrekorder og Deni Jordan som har vundet.[1] i Moskva samt blev nomineret til en Taurus World Stunt Award for "Best action in a Foreign Feature." i 2010 og 2014.[2] Stig Günther er kendt for at koordinere Forbrydelsen, Rejseholdet, Borgen og mange andre produktioner. Deni Jordan har stuntkoordineret flere sæsoner af Broen, Mænd og Høns, Wallander og mange andre film og tv-serier.

Referencer

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Denne artikel omhandler overvejende eller alene danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.