Uddannelses- og Forskningsstyrelsen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m {{Stub}} → {{Myndighedstub}}
m Småret
Linje 17: Linje 17:
|Webside = [https://ufm.dk/ Hjemmeside]
|Webside = [https://ufm.dk/ Hjemmeside]
}}
}}
'''Uddannelses- og Forskningsstyrelsen''' er en [[institution]] under [[Uddannelses- og Forskningsministeriet]]. Den bliver oprettet 1. oktober 2020,<ref name='ny styrelse'/> ved en sammenlægning [[Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte]] og [[Styrelsen for Forskning og Uddannelse]]. Styrelsens hovedopgave er dels at udføre en række opgaver vedrørende styring af de videregående uddannelsesinstitutioner, offentlige forskningsfonde samt innovationsinfrastruktur under Uddannelses- og Forskningsministeriet og dels at udføre en række opgaver vedrørende forskning og innovation.
'''Uddannelses- og Forskningsstyrelsen''' er en [[institution]] under [[Uddannelses- og Forskningsministeriet]]. Den blev oprettet 1. oktober 2020,<ref name='ny styrelse'/> ved en sammenlægning af [[Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte]] og [[Styrelsen for Forskning og Uddannelse]]. Styrelsens hovedopgave er dels at udføre en række opgaver vedrørende styring af de videregående uddannelsesinstitutioner, offentlige forskningsfonde samt innovationsinfrastruktur under Uddannelses- og Forskningsministeriet og dels at udføre en række opgaver vedrørende forskning og innovation.


==Udflytning==
==Udflytning==
I forbindelse med [[Udflytningen af statslige arbejdspladser i 2018|udflytningen af statslige arbejdspladser]]<ref name='udflyt'/> flyttedes Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøttes bevillingsenhed i 2019 til [[Svendborg]] og Sekretariatet for Danmarks Frie Forskningsfond, der var en del af Styrelsen for Forskning og Uddannelse blev flyttet til [[Odense]].
I forbindelse med [[Udflytningen af statslige arbejdspladser i 2018|udflytningen af statslige arbejdspladser]]<ref name='udflyt'/> flyttedes Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøttes bevillingsenhed i 2019 til [[Svendborg]] og Sekretariatet for [[Danmarks Frie Forskningsfond]], der var en del af Styrelsen for Forskning og Uddannelse blev flyttet til [[Odense]].
[[Fil:Svendborg-Toldkammer-35.jpg|thumb|250px|Styrelsens kontorer i Svendborg]]
[[Fil:Svendborg-Toldkammer-35.jpg|thumb|250px|Styrelsens kontorer i Svendborg]]



Versionen fra 14. okt. 2020, 09:27

Denne artikel beskriver en aktuel begivenhed
Informationerne kan blive ændret hurtigt, som begivenheden skrider frem.

Koordinater: 55°42′24.4″N 12°33′12.2″Ø / 55.706778°N 12.553389°Ø / 55.706778; 12.553389

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Styrelsens hovedkvarter
Overblik
Oprettet 1. oktober 2020
Hovedkvarter Haraldsgade 53, København
Antal ansatte
ca. 400 (årsværk)
Ressort­ministerium Uddannelses- og Forskningsministeriet
Ledelse
Direktør Hans Müller Pedersen
Eksterne henvisninger
Hjemmeside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er en institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Den blev oprettet 1. oktober 2020,[1] ved en sammenlægning af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Styrelsens hovedopgave er dels at udføre en række opgaver vedrørende styring af de videregående uddannelsesinstitutioner, offentlige forskningsfonde samt innovationsinfrastruktur under Uddannelses- og Forskningsministeriet og dels at udføre en række opgaver vedrørende forskning og innovation.

Udflytning

I forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser[2] flyttedes Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøttes bevillingsenhed i 2019 til Svendborg og Sekretariatet for Danmarks Frie Forskningsfond, der var en del af Styrelsen for Forskning og Uddannelse blev flyttet til Odense.

Styrelsens kontorer i Svendborg

Kilder

  1. ^ "Ny uddannelses- og forskningsstyrelse ser dagens lys". Hentet 2020-08-25.
  2. ^ "Organisationsdiagram - Administration og Tilskudsøkonomi". Arkiveret fra originalen 2020-06-12. Hentet 2020-06-12.
MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.