Forskel mellem versioner af "Marstal"

Spring til navigation Spring til søgning
343 bytes tilføjet ,  for 5 måneder siden
m
 
[[Marstal Søfartsmuseum]] råder i dag over fire udstillingsbygninger med mere end 30 udstillingslokaler, hvor søfarten er rigt repræsenteret. Her findes over 200 skibsmodeller, mere end 130 [[flaskeskib]]e, flere hundrede [[skibsportræt]]ter, styrehus og kahytter fra coaster, kabys og kahytter fra sejlskibe, andet større skibsgrej og meget mere. Der endvidere samlinger af gamle dragter, fajance og malerisamlinger bl.a. af marine- og grønlandsmaler [[Carl Rasmussen (maler)|Carl Rasmussen]]. I museets gårdhave er indrettet en maritim legeplads. I umiddelbar nærhed af museet ligger den [[Restaurering|restaurerede]] New Foundlands-sejler, marstalskonnerten ''[[Bonavista (skonnert)|Bonavista]]''.
 
Minors Hjem er et skipperhus fra 1700 tallet beliggende i Teglgade. Huset er indrettet med brostensgulve, ildsteder og alkover. Fra 2015 har lokalerne endvidere været anvendt til salgsudstillinger for kunstnere og kunsthåndværkere. Der er skiftende udstillinger af billedkunst, foto, keramik, skulptur, glas, tekstil med mere hele året.
 
Der er campingplads, vandrerhjem og hoteller. Man kan besøge stranden (sydøst for Marstal) ved landtangen [[Eriks Hale]] med de maleriske badehuse.

Navigationsmenu