Forskel mellem versioner af "Diskussion:Mogens Jensen"

Spring til navigation Spring til søgning
699 bytes tilføjet ,  for 10 måneder siden
:Manglende lovhjemmel er kun et delelement. Det som gør at minksagen potentielt ende i en rigsretssag er grundlovens §73, stk 1: "§ 73, Stk. 1. Ejendomsretten er ukrænkelig. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning." [https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingrundlov/min-grundlov/kapitel-8/paragraf-73] Mogens Jensens påstand om at der kun var tale om opfordringer til at slå minkbesætnngerne ned er for at søge at undgå den paragraf. Så er spørgsmålet så hvorvidt en eller begge bestemmelser i GRL § 73, stk. 1, 2. pkt. er overtrådt - i) kravet om lovhjemmel, ii) kravet om fuld erstatning - men det kommer tunge jurister uden tvivl til at bore i i de kommende uger og måneder. Og folketingets partier kommer til at vurdere, hvordan de vil stille sig til et evt. forslag om at sammenkalde rigsretten. Men det er helt korrekt at Mogens Jensen ifølge sine egne udtalelser ikke mener at han har brudt grundloven og ministeransvarsloven.
:Samtidigt er det en kendt sag, at der kun kan rejses mistillidsvotum mod en samlet regering, ikke mod en enkelt minister. Derfor vil ingen statsminister risikere at en enkelt ministers handlinger kan blive et kabinetsspørgsmål. Så kan vi allesammen regne resten af ligningen ud. Men han nåede formelt set ikke at blive fyret, derfor er han juridisk set gået frivilligt, og han har udtalt at han har mistet folketingets tillid, hvilket han angiver som årsagen til sin fratræden. [[Bruger:Valentin|Valentin]] ([[Brugerdiskussion:Valentin|diskussion]]) 18. nov 2020, 20:49 (CET)
:: Ja der er mange andre elementer i sagen. Der har jo også været kritik af, at man sætter militæret og politiet ind selvom man godt ved, at ordren var ulovlig (se fx https://www.bt.dk/politik/politiet-truede-med-masseaflivning-af-mink-selv-om-det-var-ulovligt). Men det tænker jeg hører hjemme i artiklen om [[minksagen]]. Hvis justitsministeren fx får en næse eller ryger pga. politiets handlinger, så kan det også skrives i artiklen om justitsministeren. Jeg synes at minksagen er yderst relevant i artiklen om Mogens Jensen, idet sagen er årsagen til at han trak sig (eller blev bedt om det). --[[Bruger:MGA73|MGA73]] ([[Brugerdiskussion:MGA73|diskussion]]) 18. nov 2020, 21:05 (CET)
21.675

redigeringer

Navigationsmenu