Spring til indhold

Tennis: Forskelle mellem versioner

207 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
m
Gendannelse til seneste version ved PHE77, fjerner ændringer fra 2.106.185.177 (diskussion | bidrag)
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
m (Gendannelse til seneste version ved PHE77, fjerner ændringer fra 2.106.185.177 (diskussion | bidrag))
Tag: Tilbagerulning
En tenniskamp starter med [[lodtrækning]] (eksempelvis ved møntkast) hvor vinderen må bestemme hvem der starter med at serve. I et [[parti (tennis)|parti]], server samme side indtil partiet er afgjort. Dernæst går serven på skift fra parti til parti gennem hele kampen. Der byttes [[tennisbane|banehalvdel]] hver gang der er spillet et ulige antal partier i et sæt.
 
Det anses for en spillemæssig fordel at være den servende part, og det er derfor mere betydende for kampens forløb, hvis et parti tabes af serveren, end hvis det tabes af den der modtager serven. Her taler man om et servegennembrud.
Det anses for en spillemæss
 
Der serves i et parti skiftevis i højre og venstre side (første gang i højre side), idet bolden serves til det diagonalt modsatte [[tennisbane|servefelt]]. Hvis første serveslag mislykkes, det vil sige rammer udenfor modtagerens servefelt, får serveren et forsøg mere (kaldet [[andenserv]]). Hvis et serveslag rammer [[tennisbane|netkanten]], men alligevel rammer modtagerens servefelt, dømmes omserv (kaldet "let"). Der er ikke en øvre grænse på antallet af "let"-domme i samme serv. I serven skal ketsjeren ramme bolden inden serverens fod sættes indenfor banen, sker dette ikke, dømmes "fodfejl" og dette tæller som et serveforsøg. Hvis også andenserven mislykkes, får modstanderen point. Der kan også dømmes "let" i andre situationer, hvor dommeren afbryder spillet uden pointgivning, hvis normal afvikling af spillet er påvirket af uvedkommende hændelser, som f.eks. et dyr på banen, eller hvis en spillers klædedragt går i stykker.
22.062

redigeringer