Eksistentiel psykologi: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Ret
(Ret)
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
(Ret)
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
     Psykolog Nyt 1999 nr. 5.</ref>. En tredje var psykologen og forskeren [[Bjarne Jacobsen|Bjarne Jacobsen.]] Han udgav bogen ''Eksistentiel psykologi - mellem himmel og jord''<ref>[[Bjarne Jacobsen]] - Eksistentiel psykologi</ref>. Den kredser omkring meningen med livet.
 
En anden vigtig repræsentant er [[Filosofi|filosoffen]] og terapeuten [[Anders Dræby]], der har skrevet og redigeret flere bøger og artikler om [[Fænomenologi|fænomenologisk]] psykologi<ref>Dræby 2019<br /> </ref>; om eksistentiel psykologi og [[eksistentiel terapi]]<ref>Sørensen, Anders Dræby (2016). ''Filosofisk helbredelse - perspektiver i eksistentiel psykologi og terapi.'' Statsbiblioteket</ref> <ref>Sørensen og Keller (2015): Psykoterapi og eksistentiel fænomenologi. Aalborg Universitetsforlag</ref> og deres historie og forbindelse til filosofien <ref name=":5">[https://tidsskrift.dk/slagmark/article/view/104289/153215 Sørensen (2013):]
 
[https://tidsskrift.dk/slagmark/article/view/104289/153215 Søren Kierkegaards gennemslag i den eksistentielle og humanistiske psykologi, psykoterapi og psykiatri ''Slagmark - Tidsskrift for idéhistorie'', (68), 79-102.] . </ref><ref name=":4" /><ref name=":1" />; samt om eksistentiel [[angst]], [[fortvivlelse]] og [[psykopatologi]]<ref>Dræby 2017</ref><ref>Sørensen (2015) Angst - når hverdagslivet bliver hjemløst</ref><ref name=":4" />. Han er doktor i eksistentiel terapi fra Middlesex University og er i den forbindelse elev af [[Emmy van Deurzen]]<ref>Dræby & Deurzen 2019</ref>, og hans terapeutiske fokus er ligeledes [[livskunst]], der handler om at lære kunsten at leve livet. Hos ham bliver denne livskunst dog ikke bare knyttet til en eksistentiel men også til en åndelig filosofi<ref>https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjael/vi-kan-alle-goere-verden-til-et-mere-kaerligt-sted</ref><ref>Anders Dræby, Livskunsten, Akademisk Forlag 2018</ref>.
Anonym bruger

Navigationsmenu