Forskel mellem versioner af "Forbandelse"

Spring til navigation Spring til søgning
188 bytes fjernet ,  for 14 år siden
Omformuleret
m (QA > spekulativ (eller?))
(Omformuleret)
'''Forbandelse''' er et [[begreb]] fra [[okkult]]ismen, hvor død, [[uheld]], sygdom, lidelse og lignende ubehageligheder tilføres en person enten bevidst fra en "[[ond]]" person (f.eks. en [[heks]]), eller som [[konsekvens]] af en handling (som f.eks. [[Farao]]s forbandelse over den/de som bryder gravfreden). [[Tro]]en på at en forbandelse er en reel [[trussel]], er ofte nok til at den "''virker''", idet [[fantasi]] og [[overtro]] påvirker den menneskelige [[perception]]. Tilfældigheder spiller en rolle når man tilsyneladende er "blevet forbandet", som f.eks. de giftige [[mug]][[sporer]] der var i luften, der kostede forskerne livet efter de havde fundet [[Tut Ankh Amon]]s grav.
{{spekulativ}}
En '''forbandelse''' tilhører den sorte magi.
F.eks. forbandelsen som ligger på [[farao]]en [[Tut Ankh Amon]]. De [[forsker]]e som har opdaget hans [[gravkammer]] døde en efter en. Nu har man fundet ud af, at det nok skyldtes [[frø]]ene fra [[mug]]gen der voksede i hele gravkammeret.
Eller [[Hope-diamanten]], som alle der bar den døde, men en ung mand brød forbandelsen, da han overgav Hope-diamanten til et [[museum]] i [[England]], hvor den ligger endnu uden at forårsage skader.
 
En forbandelse sørger for at [[hellig]]e ting ikke bliver stjålet, uden at tyven bliver straffet.
Mange troende siger, at en forbandelse er [[gud]]ernes straf til dem der har gjort ondt.
En forbandelse er for andre tilfældighed, og har ofte en naturlig årsag, som for eksempel forbandelsen, som ligger på Tut Ankh Amon og som blev fremkaldt af muggen i hans gravkammer.
690

redigeringer

Navigationsmenu