MOSFET: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes tilføjet ,  for 15 år siden
ændret kilde til ref-format
(billedtekst tilføj)
(ændret kilde til ref-format)
En MOSFET er en af flere [[transistor]]typer, som er elektriske komponenter lavet af [[halvleder]]faststof og formet som en [[elektronisk chip|chip]] og pakket ind i et [[hus]] med typisk tre eller fire [[ben]] (også kaldet [[terminal]]er). Deres formål i næsten al [[elektronik]] er at forstærke elektriske signaler ([[analog]] styring) eller fungere som en [[elektrisk kontakt]] ([[digital]] styring).
 
De fleste MOSFET i dag (2005) har feltaktive kanaler, der faktisk består af lagene halvleder-oxid-halvleder-[[FET (felteffekttransistor)|FET]], som burde have det engelske akronym '''SOSFET''' (.<ref>[http://www.ece.msstate.edu/~winton/classes/ece4273/classnotes/ch14.pdf Kilde side 5(144)(pdf)]).</ref> MOSFET er i dag den mest almindelige og udbredte transistortype.
 
MOSFET anvendes i dag (2005) stort set i alle [[digital kredsløb|digitale kredsløb]]; [[digitalur]]e, [[frekvenstæller]]e, [[computer]]e, hukommelseskredse ([[RAM]], [[ROM]]) og [[CPU]]er - i form af [[Integreret kredsløb|integrerede kredsløb]]. Grunden til MOSFETs store udbredelse i dag er, at digitale kredsløb baseret på MOSFETs kun bruger [[Elektrisk energi|energi]] i selve skifteøjeblikket. Det betyder digitale kredsløb baseret på MOSFETs bruger energi [[proportional]]t med [[taktgiver]]ens [[frekvens]]. F.eks. kan et digitalur med [[LCD]]-udlæsning, virke i mindst et år på et lille [[Batteri (elektricitet)|batteri]].
115.996

redigeringer

Navigationsmenu