Testamentet (roman): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved Mons1957, fjerner ændringer fra 83.95.106.16 (bidrag)
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved 83.95.106.16, fjerner ændringer fra EPO (bidrag)
Linje 1: Linje 1:
'''Testamentet''' er en roman fra [[1999]] skrevet af [[John Grisham]].
'''Testamentet''' er en roman fra [[1999]] skrevet af [[John Grisham]].


<nowiki>Genre: Roman > Krimi
Den excentriske [[mangemillionær]] Troy har forberedt en slem overraskelse for sine griske arvinger. Han lader alle sine millioner tilfalde en ukendt [[arving]], Rachel.
Resumé: Bogen tager udgangspunkt i mangemilliardæren Troy Phelans testamente som bliver underskrevet. Alle hans børn er syge efter at få fat i hans penge, og det kan han ikke lide. Testamentet bliver underskrevet efter, at børnene har haft en psykolog inde og fundet ud af, at han er mentalt rask. Efter han har skrevet testamentet under hopper han ud af et vindue fra et højhus. Han dør. De læser testamentet og i dette giver Troy alle sine penge til en ukendt datter. Datteren arbejder som læge for en kristen missions organisation i Brasilien. Josh, som er Troys advokat sender en tidligere alkoholiker, Nate, der også er advokat ned for at hente Rachel, som datteren hedder. Hun bor midt ude i junglen hos nogle indianere. Da de kommer derned vil hun ikke have pengene. Nate tager hjem. Josh og Nate bliver nød til at indgå forlig med resten af Troys børn, for de er meget sure over de ikke får nogle penge. Da forhandlingerne om dette forlig er ovre, rejser Nate igen til Brasilien. Da han kommer derned er Rachel død af malaria, men hun havde skrevet et brev, hvor der står, at alle pengene skal gå til en fond, som Nate skal være bestyrer for.
Personkarakteristik: Nate: Indre: Nate er overfladisk og alkoholiker, han har været på afvænning flere gange. Josh er hans gode ven og chef i et advokatfirma, hvor han arbejdede før han kom på afvænning, som Josh også betaler for. Det var da afvænningen var slut han blev sent til brasilien.
Ydre: Pæn, men hærget efter hans alkoholiker år.

Troy: Indre: Han er god for 11 milliarder og han selv opbygget
sin formue. Han er snug og stædig.
Ydre: Han er tynd, gammel, svag og han går altid i en
hvid kappe.

Rachel: Indre: Hun er stædig, gavmild og stærkt kristen troende. Hun vil gerne gøre alt godt for alle.
Ydre: Hun er køn.

Tid: Historisk: Nutid
Fortalt: Et halvt år

Komposition: Kronologisk

Fortællersynsvinkel: Alvidende jeg fortæller.</nowiki>


[[Kategori: Romaner]]
[[Kategori: Romaner]]

Versionen fra 28. dec. 2006, 13:58

Testamentet er en roman fra 1999 skrevet af John Grisham.

Genre: Roman > Krimi Resumé: Bogen tager udgangspunkt i mangemilliardæren Troy Phelans testamente som bliver underskrevet. Alle hans børn er syge efter at få fat i hans penge, og det kan han ikke lide. Testamentet bliver underskrevet efter, at børnene har haft en psykolog inde og fundet ud af, at han er mentalt rask. Efter han har skrevet testamentet under hopper han ud af et vindue fra et højhus. Han dør. De læser testamentet og i dette giver Troy alle sine penge til en ukendt datter. Datteren arbejder som læge for en kristen missions organisation i Brasilien. Josh, som er Troys advokat sender en tidligere alkoholiker, Nate, der også er advokat ned for at hente Rachel, som datteren hedder. Hun bor midt ude i junglen hos nogle indianere. Da de kommer derned vil hun ikke have pengene. Nate tager hjem. Josh og Nate bliver nød til at indgå forlig med resten af Troys børn, for de er meget sure over de ikke får nogle penge. Da forhandlingerne om dette forlig er ovre, rejser Nate igen til Brasilien. Da han kommer derned er Rachel død af malaria, men hun havde skrevet et brev, hvor der står, at alle pengene skal gå til en fond, som Nate skal være bestyrer for. Personkarakteristik: Nate: Indre: Nate er overfladisk og alkoholiker, han har været på afvænning flere gange. Josh er hans gode ven og chef i et advokatfirma, hvor han arbejdede før han kom på afvænning, som Josh også betaler for. Det var da afvænningen var slut han blev sent til brasilien. Ydre: Pæn, men hærget efter hans alkoholiker år. Troy: Indre: Han er god for 11 milliarder og han selv opbygget sin formue. Han er snug og stædig. Ydre: Han er tynd, gammel, svag og han går altid i en hvid kappe. Rachel: Indre: Hun er stædig, gavmild og stærkt kristen troende. Hun vil gerne gøre alt godt for alle. Ydre: Hun er køn. Tid: Historisk: Nutid Fortalt: Et halvt år Komposition: Kronologisk Fortællersynsvinkel: Alvidende jeg fortæller.