Bruger:HenrikKbh/Andre Wiki projekter: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Tilføjet punkter
m Småret
 
Linje 2: Linje 2:


==Wikiordbogen==
==Wikiordbogen==
[https://da.wiktionary.org Wikiordbogen] er et spændende delprojekt, når man mener at alle mennesker i hele verden skal have lige adgang til al den viden der er i verden. Noget der kan nemme dette er selvfølgelig hvs man kan få adgang til viden på andre sprog end ens eget. Så en fri ordbog er en klar fordel. På den danske wikiordbog er der imildertid lang vej endnu.
[https://da.wiktionary.org Wikiordbogen] er et spændende delprojekt, når man mener, at alle mennesker i hele verden skal have lige adgang til al den viden, der er i verden. Noget der kan nemme dette er selvfølgelig hvis man kan få adgang til viden på andre sprog end ens eget. Så er en fri ordbog en klar fordel. På den danske wikiordbog er der imidlertid lang vej endnu.


En optælling af ord i andre ordbøger viser. at der på dansk er mellem 64.000 og 125.000 ord og ordforbindelser. Den danske del af Wikiordbogen indeholder omkring 8.000 danske ord (2014)
En optælling af ord i andre ordbøger viser, at der på dansk er mellem 64.000 og 125.000 ord og ordforbindelser. Den danske del af Wikiordbogen indeholder omkring 8.000 danske ord (2014)
{| class=wikitable
{| class=wikitable
!Ordbog
!Ordbog
Linje 31: Linje 31:


==Wikivoyage==
==Wikivoyage==
[https://incubator.wikimedia.org/wiki/Wy/da/Forside Wikivoyage] er et forsøg på at skabe en rejseguide på baggrund af de samme principper, som for Wikipedia artikler. Den danske udgave er desværre endnu ikke kommet ud af kuvøsen, men det er stadig muligt at bidrage til den og det opfordrer jeg hermed alle til at gøre, da grunden til at den endnu ikke er blevet et projekt er, at der stadig er for få artikler.
[https://incubator.wikimedia.org/wiki/Wy/da/Forside Wikivoyage] er et forsøg på at skabe en rejseguide på baggrund af de samme principper, som for Wikipedia artikler. Den danske udgave er desværre endnu ikke kommet ud af kuvøsen, men det er stadig muligt at bidrage til den og det opfordrer jeg hermed alle til at gøre, da grunden til at den endnu ikke er blevet et projekt er at der stadig er for få artikler.


==Kilder==
==Kilder==

Nuværende version fra 16. jan. 2021, 17:49

De Andre Wiki projekter:

Wikiordbogen[redigér | rediger kildetekst]

Wikiordbogen er et spændende delprojekt, når man mener, at alle mennesker i hele verden skal have lige adgang til al den viden, der er i verden. Noget der kan nemme dette er selvfølgelig hvis man kan få adgang til viden på andre sprog end ens eget. Så er en fri ordbog en klar fordel. På den danske wikiordbog er der imidlertid lang vej endnu.

En optælling af ord i andre ordbøger viser, at der på dansk er mellem 64.000 og 125.000 ord og ordforbindelser. Den danske del af Wikiordbogen indeholder omkring 8.000 danske ord (2014)

Ordbog Antal opslagsord[1]
Retskrivningsordbogen (Dansk Sprognævn, 1996) ca. 64.000
Retskrivningsordbog (Gyldendal, 1996) ca. 80.000
Nudansk Ordbog (1996) over 100.000 ord, konstruktioner og faste vendinger
Den Danske Ordbog ca. 125.000 ord, ordforbindelser og sammensætninger
Oxford English Dictionary (1992) over 500.000
Webster's Third New International (1961) over 450.000
Blinkenberg & Høybye: Dansk-Fransk Ordbog (1991) mere end 172.000

Wikibooks[redigér | rediger kildetekst]

En samling af bøger skrevet direkte i Wikibooks. Består kun af faglitteratur, men et godt sted at dele mere specialiseret viden om f.eks. madopskrifter eller programmering.

Wikimedia commons[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia commons er vores fælles multimediedatabase, hvorfra vi henter billeder, grafik, lyd og film til at understøtte vores artikler.

Wikivoyage[redigér | rediger kildetekst]

Wikivoyage er et forsøg på at skabe en rejseguide på baggrund af de samme principper, som for Wikipedia artikler. Den danske udgave er desværre endnu ikke kommet ud af kuvøsen, men det er stadig muligt at bidrage til den og det opfordrer jeg hermed alle til at gøre, da grunden til at den endnu ikke er blevet et projekt er at der stadig er for få artikler.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kjeld Kristensen. "Lidt om ordforråd". Hentet 2014-06-27.