A.C. Chievo Verona: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
88 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
m
Robot: Konverterer nøgne referencer, ved hjælp af ref navne for at undgå dubletter, se FAQ; kosmetiske ændringer
(Opdaterede grafen med slutpositioner med ny og bedre billedfil.)
m (Robot: Konverterer nøgne referencer, ved hjælp af ref navne for at undgå dubletter, se FAQ; kosmetiske ændringer)
Chievo spiller sine hjemmekampe på [[Stadio Marc'Antonio Bentegodi]], som man deler med lokalrivalerne [[Hellas Verona FC|Hellas Verona]]. Historisk set er Chievo byens lillebror, men siden årtusindskiftet har man opnået flottere resultater end Hellas, der dog stadig har langt flere fans.
 
[[FileFil:Chievo through the ages 2.jpg|thumb|upright=1.44|Chievos slutpositioner i den italienske fodboldliga siden den første sæson med en landsdækkende Serie A (1929/30). Grafen viser kun placeringer i de fire øverste rækker.]]
 
== Historie ==
Chievo blev dannet i 1929. De første par år fungerede man som amatørklub uden for ligasystemet. Man spillede i blåt og hvidt, og disse farver ses stadig ofte på holdets andentrøjer. Efter at have deltaget i ligaen nogle få år lukkede klubben i 1936 for først at blive genoprettet i 1948 efter [[2. verdenskrig|Anden Verdenskrig]]. Klubben spillede fra 1957 sine kampe på anlægget Carlantonio Bottagisio, der stadig huser klubbens ungdomsafdeling.<ref>[https://www.chievoverona.it/en/chievos-old-pitch Chievo's old pitch | ChievoVerona<!-- Botgenereret titel -->]</ref>
 
I 1964 blev Chievo overtaget af [[Luigi Campedelli]], manden bag kagefirmaet [[Paluani]], og med ham ved rattet klatrede klubben langsomt op gennem rækkerne. I 1974 nåede man Serie D, i 1986 Serie C2 og i 1989 Serie C1. I 1986 begyndte man at dele Bentegodi med lokalrivalerne i Hellas.
 
Da Luigi Campedelli døde i 1992 overtog hans søn [[Luca Campedelli]] posten som præsident i en alder af blot 23. Opturen fortsatte, og i 1994 rykkede man op i Serie B og skulle dermed for første gang spille i en landsdækkende række. Det var i disse år, at klubben fik sit kælenavn De Flyvende Æsler, der oprindeligt var en hån fra Hellastilhængere, der mente, at det var mere sandsynligt, at æsler begyndte at flyve, end at Chievo rykkede op i Serie A. Æslerne fløj op i den bedste række i 2001.
 
Klubben opnåede straks overraskende succes i Serie A med en femteplads i 2002 og en fjerdeplads i 2006 efter store pointstraffe til [[Juventus F.C.|Juventus]] og [[ACF Fiorentina|Fiorentina]] oven på Calciopoli skandalen. Resultaterne vendte dog hurtigt, og i 2007 rykkede man ned i Serie B, hvorfra man imidlertid straks rejste sig for at blive fast inventar i Serie A frem til 2019. Blandt både neutrale iagttagere og blandt fans af andre klubber fornemmedes en vis lettelse over Chievos anden nedrykning. Holdet var blevet berygtet for kedeligt spil og især for fraværet af stemning, da de ret få Chievofans havde svært ved at råbe det store Bentegodi op.
 
Med Campedellifamiliens langvarige støtte i ryggen virker Chievos økonomiske situation stabil, omend ambitionerne næppe række længere end til en tilvørelse i Serie A's nederste del.
 
* [[Anders Christiansen (fodboldspiller)|Anders Christiansen]]
 
== Referencer ==
{{reflist}}
 
== Eksterne henvisninger ==
{{DEFAULTSORT:Chievo Verona, A.C.}}
{{autoritetsdata}}
 
[[Kategori:A.C. Chievo Verona| ]]
[[Kategori:Etableret i 1929]]

Navigationsmenu