Forskel mellem versioner af "Druknestenen på Åboulevarden"

Spring til navigation Spring til søgning
Fire personer? De var seks i kareten, og to af dem druknede.
(Fire personer? De var seks i kareten, og to af dem druknede.)
[[Fil:Druknestenen.jpg|thumb|Druknestenen foran Åboulevard 16 i København]]
'''Druknestenen''' er en mindesten i [[granit]] på [[Åboulevard]] i [[København]], som er sat op til minde om ulykken natten til den 27. november 1812, hvor fireseks personer kørte i [[Ladegårdsåen]]. Svigerinderne Marie Henriques og Lise Magnus druknede, da de sammen med fire andre kørte ud i åen i [[karet]] nat til den [[27. november]] [[1812]]. Selskabet havde været med til [[bryllup]] hos [[grosserer]] Peter Mariboe på ejendommen Rolighed,<ref>https://kk.sites.itera.dk/apps/kk_monuments/index.php?id=327</ref><ref>http://www.rejsefortaelling.dk/villarolighed/villarolighed.htm</ref> i dag med adressen Rolighedsvej 21, [[Frederiksberg]].<ref>http://www.hovedstadshistorie.dk/frederiksberg-2/rolighedsvej/</ref>
 
På stenens forside er indhugget og malet med sort: ''26-27/NOVBR./ 1812''
 
Stenen er oprindelig en meget ældre vandstandsmåler, somder kom for dagen, da åen blev renset op i [[1827]]. DetSandsynligvis er sandsynligvisdet på dette tidspunkt at, stenen har fået indhugget dato og årstal for ulykken. Da åen blev overdækket i [[1897]], fik stenen sin nuværende plads på Åboulevardens [[fortov]], hvor den lever en uanselig tilværelse.
 
Ladegårdsåen, somder ligger i rør, forsyner [[Søerne]] på grænsen mellem [[Nørrebro]] og [[Indre By (København)|Indre By]] med friskt vand.
 
== Noter ==
{{Reflist}}
 
== Eksterne links ==
7.938

redigeringer

Navigationsmenu