Patrick Oboi Amuriat: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
m Tilføjer {{Ukategoriseret}}; kosmetiske ændringer
m Steenth flyttede siden Patrick oboi amuriat til Patrick Oboi Amuriat: ret navn
(Ingen forskel)

Versionen fra 19. jan. 2021, 09:52

[1]Patrick Oboi Amuriat, alias POA, er en ugandisk politikker. Oboi er medlem af ét af landets største oppositionspartier, FDC (Forum for Democratic Change).

Født i byen Soroti i det østlige Uganda. Som barn gik han i skole i Soroti, senere Lango, og sidst på Makerere University, hvorfra han er uddannet ingeniør og har en pædagogikum. Oboi er lærer, ingeniør, bonde og progressiv politkker.

I 1994 blev POA for alvor politisk engageret da han arbejdede for den daværende oppositionsleder Paul Kawanga Ssemwogerere. Senere efter at have været inspireret af Dr. Kizza Besigyes nye parti Reform Agenda (senere FDC) besluttede Oboi sig for at tilslutte sig Reform Agenda. Fra 2001 til 2016 sad Oboi i parlamentet for FDC, hvor han repræsenterede Kumi County.

I dag er POA formand for FDC og er partiets kandidat til præsidentvalget torsdag den 14. februar.

Kategori mangler
Denne side hører til i en eller flere kategorier. Kategoriser venligst denne side ved at placere den sammen med lignende emner. Fjern skabelonen efter kategorisering. Bemærk, at kategorier påsat via skabeloner, samt meget generelle kategorier ikke bør betragtes som tilstrækkelige.
  1. ^ https://fdc.ug/team/patrick-oboi-amuriat/