Mads Lundby Hansen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
728 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
Rettet stavefejl og link. Tilføjet fire sætninger med nye oplysninger.
m (Gendannelse til seneste version ved TherasTaneel, fjerner ændringer fra 195.225.91.59 (diskussion | bidrag))
Tag: Tilbagerulning
(Rettet stavefejl og link. Tilføjet fire sætninger med nye oplysninger.)
'''Mads Lundby Hansen''' (født [[21. september]] [[1969]]) er en [[Danmark|dansk]] [[økonom]], samfundsdebattør og cheføkonom i [[CEPOS]].
 
Lundby Hansen er uddannet [[cand.polit.]] fra [[Københavns Universitet]] i [[1996]]. Han fik derefter arbejde som økonom i [[Økonomiministeriet]]s internationale kontor, og kom i [[1998]] til en lignende stilling i [[Finansministeriet]]s skattepolitiske kontor. Fra [[2001]] til [[2005]] var han cheføkonom i [[Venstre]]s politisk-økonomiske afdeling på [[Christiansborg]]. Siden 2005 har han været cheføkonom og vicedirketørvicedirektør for den [[borgerlig]]t-[[liberal]]e [[tænketank]] CEPOS og optræder i den egenskab ofte som kommentator og debattør i medierne. Han har undervist på økonomistudiet på [[Københavns Universitet]] i en årrække i nullerne.
 
Mads Lundby Hansen var Danmarks mest citerede økonom i årene 2012-14 i [[Dagbladet Børsen|dagbladet Børsens]] opgørelse<ref>https://borsen.dk/nyheder/politik/taenketanke-erhvervslivets-nye-vaaben-8kc52
 
https://borsen.dk/nyheder/politik/cepos-kriger-igen-den-mest-citerede-oekonom-2hj71
 
https://borsen.dk/nyheder/politik/taenketanke-og-professorer-tryner-lobbyister-4uwa4</ref>. Han har siden 2017 haft sæde i [[De Økonomiske Råd|Det Økonomiske Råd]]. Lundby Hansen var i 2020 nomineret til [[Berlingske|Berlingskes]] Fonsmark-pris, som gives til borgerlige personligheder, der har flyttet dagsordenen<ref>https://www.berlingske.dk/kommentarer/mads-lundby-hansen-er-en-velsmurt-maskine-for-analyser-som-borgerlige</ref>.
 
== Kilde ==
* [httphttps://www.cepos.dk/omauthor-cepos/personer-tilknyttet-cepos/medarbejderecollection/mads-lundby-hansen/ Om Mads Lundby Hansen på cepos.dk]
 
{{FD|1969|Levende|Hansen, Mads Lundby}}
2

redigeringer

Navigationsmenu