NBA: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
129 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
rettet forkerte oplysninger om mindstealderen for NBA-draft samt specificeret længden på 3-poins-linjen https://www.usab.com/youth/news/2011/06/the-history-of-the-3-pointer.aspx https://da.wikipedia.org/wiki/Basketball https://en.wikipedia.org/wiki/Eligibility_for_the_NBA_draft
(L.A.)
(rettet forkerte oplysninger om mindstealderen for NBA-draft samt specificeret længden på 3-poins-linjen https://www.usab.com/youth/news/2011/06/the-history-of-the-3-pointer.aspx https://da.wikipedia.org/wiki/Basketball https://en.wikipedia.org/wiki/Eligibility_for_the_NBA_draft)
Specifikke spilleregler for NBA (til forskel fra international basketball, hvor [[basketball;regler|regelsættet]] fra det internationale basketballforbund [[FIBA]] gælder):
* Der spilles fire perioder (quarters) a 12 minutter, og hele kampen er derfor 48 minutter i effektiv spilletid. Internationalt (bl.a. VM og [[OL]]) spilles der 4*10 minutter.
* Ud over tre-sekunders reglen for angribere (der betyder, at angribere ikke må opholde sig i "nøglehullet3-sekunders feltet" under kurven i længere end tre sekunder) gælder der en tilsvarende regel for forsvarere, der ikke må opholde sig længere tid i feltet end tre sekunder, hvis de ikke er tilstrækkeligt tæt på en angriber(=en armslængde). Denne regel er indført som et kompromis efter man har afskaffet forbuddet mod at dække zoneforsvar i NBA.
* Tre-points-linjen er i de professionelle basketligaer i USA ca. 10,5 meter længere fra kurven end de europæiske tre-points-linjer. I NBA er tre-points-linjen 7,239 meter(23 feet, 9 inches) fra kurven, mens tre-points-linjen er 6,75 meter fra kurven i [[FIBA]]'s regler. Derimod er tre-points-linjen i amerikansk college-basketball lidt tættere på kurven end den europæiske.
* [[Timeout]]-reglerne er anderledes. Dels er der en række korte timeouts (20 sekunder) til bl.a. at se på skader, dels er der faste reklame-timeouts.
* Der er desuden regler for, hvornår du må blive [[draft]]et til NBA: Du skal være fyldt 1619 i draft-året, og hvis du er amerikaner, skal derman mindst værehave gåetspillet etét år, siden du gik ud afi [[high schoolCollege]].
 
== NBA-mesterskabet ==
3

redigeringer

Navigationsmenu