Forskel mellem versioner af "Serviceforbundet"

Spring til navigation Spring til søgning
645 bytes tilføjet ,  for 6 måneder siden
en kilde er tilføjet
m (bot: ret syntaks på ISBN-henvisning; kosmetiske ændringer)
(en kilde er tilføjet)
''Der er for få [[wikipedia:Referencer|kildehenvisninger]] i denne artikel, [[wikipedia:Verificerbarhed|hvilket er et problem]]. Du kan hjælpe ved at angive [[wikipedia:Referencer#Typer_af_kilder|troværdige kilder]] til de påstande, som fremføres i artiklen.''
'''Serviceforbundet''' er et dansk fagforbund, som var medlem af [[Landsorganisationen i Danmark|Landsorganisationen (LO)]].
 
'''Serviceforbundet''' er et dansk [[fagforbund]], som er medlem af [[Fagbevægelsens Hovedorganisation|FH]].<ref>https://fho.dk/om-fagbevaegelsens-hovedorganisation/hvad-er-fh/hvem-er-fhs-medlemmer/</ref> Fagforbundet havde ca. 19.500 medlemmer (2014).<ref name=":0">https://denstoredanske.lex.dk/Serviceforbundet</ref>
Siden d. 1. januar 2019 er Serviceforbundet medlem af [[Fagbevægelsens Hovedorganisation]] (FH).
 
Serviceforbundet blev stiftet den 8. oktober 1911. Dengang hed det Forsikringsfunktionærernes Forbund, i de efterfølgende år sluttede flere faggrupper sig til forbundet og man valgte at skifte navn til Dansk Funktionærforbund. Ved kongressen i 2009 skiftes navnet det Serviceforbundet, som det hedder i dag.
 
Serviceforbundet favner en lang række faggrupper indenfor servicefagene, faggrupperne er organiseret i en række landssammenslutninger. I skrivende stund er følgende elleve landssammenslutninger medlem af Serviceforbundet:
Serviceforbundet drev tidligere Funktionærernes og Servicefagenes A-kasse. Den første januar 2017 fusionerede a-kassen med [[Min A-kasse]], som Serviceforbundet i dag samarbejder med.
 
Serviceforbundet har hovedkontor på Ramsingsvej 30, 2500 Valby.<ref>https://serviceforbundet.dk/</ref> Forbundet har desuden regionskontorer i Aalborg, Aarhus og Fredericia.
 
Ved Serviceforbundets 29. kongres i oktober 2017, blev John Nielsen valgt som forbundsformand, mens Finn Johnsen og Kim Vormsby blev valgt som næstformænd. Forbundsformanden og de to næstformænd står for den daglige ledelse af Serviceforbundet. Den politiske ledelse består af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget, som er besat af medlemmer fra de elleve landssammenslutninger, samt Serviceforbundets forbundsformand og næstformænd. Hovedbestyrelsen har 25 medlemmer. Forretningsudvalget har ni medlemmer.
 
=== Historie ===
Serviceforbundet blev stiftet den 8. oktober 1911.<ref name=":0" /> Dengang hed det Forsikringsfunktionærernes Forbund, i de efterfølgende år sluttede flere faggrupper sig til forbundet og man valgte at skifte navn til Dansk Funktionærforbund. Ved kongressen i 2009 skiftes navnet det Serviceforbundet, som det hedder i dag.
 
'''Serviceforbundet''' er et dansk fagforbund, som var medlem af [[Landsorganisationen i Danmark|Landsorganisationen (LO)]].<ref name=":0" />
 
Siden d. 1. januar 2019 er Serviceforbundet medlem af [[Fagbevægelsens Hovedorganisation]] (FH).
 
== Eksterne henvisninger ==
4.960

redigeringer

Navigationsmenu