Orkide: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
No edit summary
Linje 9: Linje 9:
De naturlige danske orkideer er selvsagt helt vinterhårdføre, og idet de visner ned til underjordiske [[pseudobulbe]]r for at overvintre i dvale under jorden.
De naturlige danske orkideer er selvsagt helt vinterhårdføre, og idet de visner ned til underjordiske [[pseudobulbe]]r for at overvintre i dvale under jorden.


Alle danske orkideer fredet, og må derfor ikke graves op eller forstyrres på andre måder i naturen. Desuden er al import til og eksport fra EU underkastet restriktioner og skal godkendes i forvejen af myndighederne.
Alle danske orkideer er fredet, og må derfor ikke graves op eller forstyrres på andre måder i naturen. Desuden er al import til og eksport fra [[EU]] underkastet restriktioner og skal godkendes i forvejen af myndighederne.

Versionen fra 7. aug. 2004, 22:27

Orkidé er en plante der er medlem af Orkidé-familien (Orchidaceae) (læs denne artikel systematisk biologisk beskrivelse af familien - dette vil ikke blive gjort nedenfor).

Orkideer er kendt for de ofte meget smukke blomster, og for visse slægter en meget lang holbarhed, som f.eks. Phalaenopsis-hybrider der kan blomstre i adskillige måneder uafbrudt.

Blomster på en Phalaenopsis-hybrid

Langt de fleste orkideer der dyrkes i vindueskarm er (sub-)tropiske planter, og kræver derfor høj luftfugtighed (placér dem derfor ikke lige over en radiator eller lignende!) og tåler ikke lave temperaturer (under. 10-16 °C) i ret lang tid. Desuden er mange af dem epifytter, dvs. at de ikke gror i jorden men på andre planter, primært træer, og derfor må disse aldrig plantes i almindelig jord. Der findes dog også mange terrestriske orkideer, som lever i almindelig jord, herunder alle de danske orkideer. De naturlige danske orkideer er selvsagt helt vinterhårdføre, og idet de visner ned til underjordiske pseudobulber for at overvintre i dvale under jorden.

Alle danske orkideer er fredet, og må derfor ikke graves op eller forstyrres på andre måder i naturen. Desuden er al import til og eksport fra EU underkastet restriktioner og skal godkendes i forvejen af myndighederne.