Forskel mellem versioner af "TV-Byen"

Spring til navigation Spring til søgning
14 bytes tilføjet ,  for 4 måneder siden
Vel nærmere et kælenavn (positivt, evt. neutralt) end et øgenavn (negativt, drillende, jf. https://sproget.dk/lookup?SearchableText=%C3%B8genavn). Jeg har aldrig opfattet betegnelsen "Gyngemosen" om TV-Byen som negativt ment. Hvis der fandtes en rent neutral betegnelse for den slags ekstranavne kunne vi bruge den, men eftersom jeg ikke kan finde en sådan, så vælger jeg det positive "kælenavn". Desuden markeret dødt link, samt korrektur.
(Vel nærmere et kælenavn (positivt, evt. neutralt) end et øgenavn (negativt, drillende, jf. https://sproget.dk/lookup?SearchableText=%C3%B8genavn). Jeg har aldrig opfattet betegnelsen "Gyngemosen" om TV-Byen som negativt ment. Hvis der fandtes en rent neutral betegnelse for den slags ekstranavne kunne vi bruge den, men eftersom jeg ikke kan finde en sådan, så vælger jeg det positive "kælenavn". Desuden markeret dødt link, samt korrektur.)
[[Fil:TV-Byen 2006.jpg|right|thumb|Den 14 etager høje kontorbygning TV-Byen er ligesom [[Radiohuset]] og [[DR Byen]] tegnet af [[Vilhelm Lauritzen A/S|Vilhelm Lauritzens Tegnestue A/S]]]]
'''TV-Byen''' er [[DR|Danmarks Radios]] tidligere hovedsæde, som blev bygget i [[1960'erne]] i [[Mørkhøj]] i [[Gladsaxe Kommune]]. Den fik hurtigt øgenavnetkælenavnet ''Gyngemosen'', efter det nærliggende naturområde [[Gyngemosen]]. TV-Byen blev tegnet af arkitekt [[Mogens Boertmann]] hos [[Vilhelm Lauritzen (virksomhed)|Vilhelm Lauritzens Tegnestue A/S]], som vandt 1. præmie i en konkurrence i [[1959]].
 
== Historie ==
Bygningen Gyngemose Parkvej 50, tidligere kaldt ''TV Byens [[højhus]]'' og ''EY-Tower'', er et kontorhøjhus beliggende i området Gyngemosepark.
 
Bygningen er tegnet af [[Vilhelm Lauritzen (virksomhed)|Vilhelm Lauritzens Tegnestue]], rummer 23.000 [[etagemeter]] og stod færdig i 1970. Den er 65 meter høj, fordelt på 18 etager, hvoraf de 14 er indrettet med kontorer.<ref>[http://www.emporis.com/buildings/150400/tv-byens-hojhus-gladsaxe-denmark Beskrivelse af bygningen på emporis.com]</ref>.
 
Indtil 2006 husede bygningen [[Danmarks Radio]]s administration. Da DR flyttede til [[DR Byen]] i [[Ørestaden]], blev bygningen renoveret, og den 7. september 2009 flyttede revisionsfirmaet [[Ernst & Young]] ind i bygningen. Den omfattende renovering omfattede bl.a. en tilbygning til foyeren samt konvertering af cellekontorer til åbne kontormiljøer.<ref>{{Cite news
}}</ref>
 
Siden december 2014 har [[ISS (virksomhed)|ISS]] haft sit danske hovedkontor i bygningen<ref>[http://www.ey.com/DK/da/Newsroom/News-releases/pm-ISS-er-nye-lejere-i-det-tidligere-EY-Tower-180914 Pressemeddelelse: ISS er nye lejere i det tidligere EY Tower - EY - Denmark<!-- Bot genereretBotgenereret titel -->]{{Dødt link}}</ref> samt drevet alle [[facility services]] i bygningen, som rummer op til 1000 arbejdspladser.
 
== Eksterne henvisninger ==
3.874

redigeringer

Navigationsmenu