Forskel mellem versioner af "Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU)"

Spring til navigation Spring til søgning
tilf. forskningsområder, stat., hist.
(Danmarks Lærehøjskole -> Danmarks Lærerhøjskole)
(tilf. forskningsområder, stat., hist.)
'''DPUDanmark Pædagogiske Universitet''', er en forkortelse forfork. '''Danmark Pædagogiske UniversitetDPU''', derer liggeret vedselvejende Emdrupoverbygnings[[universitet]] station iunder [[KøbenhavnUndervisningsministeriet]]. DPUDet blev etableretoprettet i [[1. juli]] [[2000]] ved enat fusion affusionere [[Danmarks Lærerhøjskole]], [[Danmarks Pædagogiske Institut]] og, [[Danmarks Pædagoghøjskole]] og [[Center for Teknologistøttet Undervisning]].
 
Universitetet forsker og underviser på højeste videnskabelige niveau indenfor det [[pædagogik|pædagogiske]] område. Universitetet skal samtidig udbrede dets arbejdsmetoder og resultater, bl.a ved at gøre den nyeste viden indenfor fagområderne tilgængelige for [[center for videregående uddannelser|centrene for videregående uddanenlser]] (CVU'erne) og [[Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse]]. Forskningen omfatter alle uddannelsesområder, men har særligt fokus på [[didaktik]] inden for hele uddannelsessystemet, pædagogik i forhold til grupper med særlige behov, uddannelse af lærere og pædagoger, udvikling af pædagogiske forskningsmetoder, sammenlignende international uddannelses[[politik]] og kompetenceudvikling med vægt på voksen- og efteruddannelse.
 
Universitetet tilbyder master-, [[kandidatuddannelse|kandidat-]], [[ph.d.]]- og efteruddannelser. I modsætning til andre universiteteter har Danmarks Pædagogiske Universitet ingen uddannelser på bachelorniveau. Uddannelserne henvender sig således til studerende, der allerede er uddannede [[bachelor]]er eller [[professionsbachelor]]er.
 
Danmarks Pædagogiske Bibliotek fungerer som en enhed under Danmarks Pædagogiske Universitet.
 
Universitetet er placeret ved [[Emdrup Station]] i det nordvestlige [[København]], har 400 medarbejdere og 4000 studerende, hvilket gør det til Europas største pædagogiske universitet.
 
== Eksterne henvisninger ==
* [http://www.dpu.dk/ Officiel hjemmeside]
 
{{Samfstub}}
 
[[Kategori:Danske universiteter]]
30.586

redigeringer

Navigationsmenu