Forskel mellem versioner af "Modstrøm (energiselskab)"

Spring til navigation Spring til søgning
1.453 bytes tilføjet ,  for 3 måneder siden
Fjerner version 10724804 af 87.104.31.2 (diskussion); Din redigering har fået artiklen til at blive reklamerede, derudover copy&paste fra https://www.modstroem.dk/om-os/
(Hele teksten er ændret så den afspejler Modstrøm Danmark A/S nye Corporate Tone of Voice (JAN 2021))
Tags: Visuel redigering Tilbagerullet
(Fjerner version 10724804 af 87.104.31.2 (diskussion); Din redigering har fået artiklen til at blive reklamerede, derudover copy&paste fra https://www.modstroem.dk/om-os/)
Tag: Omgjort
}}
 
'''Modstrøm Danmark A/S''' er et dansk [[elselskab]] fra 2008. Selskabet profilerer sig overfor klimabevidste private og offentlige el-[[forbruger]]e med en forretningsidé, der støttes af [[Elsparefonden]]<ref name="ingNytElselskab">
'''Modstrøm Danmark A/S''' er Danmarks førende grønne energiselskab, som arbejder for at drive den grønne energiomstilling ved at gøre det nemt, økonomisk bæredygtigt og fordelagtigt at omstille sig til grøn energi med klimavenlige og innovative produkter og services.
{{Citation|title=Nyt elselskab opkøber og destruerer CO2-kvoter|author=Mikkel Meister|date=2008-01-16|periodical=ing.dk|url=http://ing.dk/artikel/84720-nyt-elselskab-opkoeber-og-destruerer-co2-kvoter}}
</ref>.
 
Modstrøms historie begyndte tilbage i 2000, hvor Modstrøms grundlæggere udviklede nye IT-løsninger til energiselskaber i virksomheden OMX. Senere oprettede de selskabet AKTANT, og i 2003, hvor elmarkedet blev liberaliseret, blev grundstenen til Modstrøm Danmark A/S lagt. I 2006 blev Danmarks første uafhængige og klimavenlige energiselskab en realitet, og i 2008 åbnede Modstrøm sit salg. Lige siden har Modstrøm udviklet energivenlige produkter ud fra den grundlæggende filosofi om, at den eneste rigtige kilowatt-time er den kilowatt-time, der aldrig bliver brugt.<ref>[http://modstroem.dk/om-modstroem/ Om Modstrøm]. Modstrøm.</ref>
Modstrøm Danmark A/S vil bidrage til danskernes erkendelse af, at den grønne energiomstilling ikke kun handler om at købe strøm fra grønne energikilder, men også handler om aktivt at gennemføre energiforbedringer i den enkelte husstand og virksomhed med alt fra LED pærer og digitale termostater til varmepumper, solcelleanlæg og ladestandere.
 
Princippet er, at elselskabet køber [[CO2-kvote|CO<sub>2</sub>-kvoter]] svarende til den udledning, forbrugeren er årsag til. Modstrøm destruerer (annullerer) disse kvoter, hvilket resulterer i en reduktion af kvote-[[Udbud og efterspørgsel|udbuddet]] og en stigning i [[markedspris]]en per CO<sub>2</sub>-kvote. Hos [[kraftværk]]er og andre kvoteomfattede virksomheder, der er pålagt at købe sig til retten til deres CO<sub>2</sub>-udledning, stiger incitamentet til at reducere deres udledningen af [[CO2|CO<sub>2</sub>]] derfor.
Modstrøm Danmark A/S viser vej og gør det nemt for privatpersoner og virksomheder at handle på en grønnere holdning. Modstrøm Danmark A/S danner overblik over de mange muligheder og er totalleverandør af hele den grønne energiomstilling.
 
Dette princip adskiller sig fra en anden gruppe tilbud på markedet, nemlig "naturstrøm" eller "grøn el", hvor elselskaber tilbyder deres kunder el fra vindmøller og andre CO<sub>2</sub>-neutrale energikilder. Elsparefonden har kritiseret denne ordning,<ref name=inggroenel>
'''Sådan hjælper Modstrøm privatpersoner og virksomheder til at bruge energien bedre:'''
{{Citation
|title=Elsparefonden: Grøn el er ren pengemaskine
|author=Anne Marie Primdal
|date=2008-10-16
|periodical=ing.dk
|url=http://ing.dk/artikel/92266-elsparefonden-groen-el-er-ren-pengemaskine}}
</ref> da der er tale om strøm, der alligevel ville være blevet produceret og at forbrugerne derfor betaler en merpris for en tvivlsom miljøgevinst.
 
Modstrøm deltog i [[Klima- og Energiministeriet]]s kampagne ''[[1 ton mindre]]'' indtil kampagnens udløb i ved årsskiftet 2009/2010. Modstrøm destruerer desuden CO<sub>2</sub>-kvoter for [[Danmarks Naturfredningsforening]], når privatpersoner køber kvoterne på foreningens hjemmeside.<ref name=dn>{{Citation|url=https://dn.dk/Default.aspx?ID=5169|title=Køb dine CO2-kvoter hos DN|publisher=Danmarks Naturfredningsforening}}</ref> Midt i 2009 havde Modstrøm ca. 18.000 kunder.<ref name=polSkifter>{{Citation|title=Familier skifter til billigere elselskaber|author=ritzau|date=2009-09-02
* '''Brug mindre energi''' – Modstrøm er behjælpelige med at gennemskueliggøre, hvordan forbrugeren kan spare på energien.
|periodical=politiken.dk|url=http://politiken.dk/tjek/bolig/energi/article780451.ece}}</ref>
* '''Brug energien smartere''' - Modstrøm hjælper med at optimere energiforbruget, så energien bruges, når den er grønnest og billigst.
* '''Lav din egen energi''' - Modstrøm hjælper i alle faser med at blive selvforsynende med energi.
 
Teknisk set har Modstrøm et system med et kamera, der periodisk tager billeder af elmåleren og disse billeder bliver brugt til at fakturere elprisen efter det tidspunkt, hvor strømmen bliver brugt – elprisen varierer over døgnet. Hvis kunden har et sådan kamera, tilbyder Modstrøm "gratis strøm" om natten mellem 00:00 og 06:00 – afgifterne til staten skal dog stadig betales.
'''Modstrøm Danmark A/S historie'''
 
Modstrøm Danmark A/S var i krise i 2011, men firmaet blev videreført af nye ejere, herunder Sune Olsen, og driften genoptaget under navnet Modstrøm Danmark A/S<ref>Danmarks Radio (2011-09-27): [http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/09/27/081118.htm Elselskabet Modstrøm genopstår]</ref><ref>modstroem.dk (2011-09-29): [https://www.modstroem.dk/nyheder/2011/modstroem-har-faaet-ny-ejer Modstrøm har fået ny ejer]</ref>.
'''2007''' - Modstrøm Danmark A/S etableres
 
Siden 2011 har Modstrøms kundebase udviklet sig fra ca. 25.000 til mere end 60.000 kunder. I 2015 leverede Modstrøm mere end 425 millioner kWh, hvilket svarer til det samlede elforbrug for indbyggerne i Aalborg. 
'''2008''' - Modstrøm Danmark A/S starter salg i Danmark og lancerer det første CO2 neutrale produkt.
 
SelskabetModstrøm har pr. 21. marts 2016 omkring 150 ansatte på afdelinger i København, Fredericia og Hamburg.  
'''2009''' - Modstrøm Danmark deltager i Tech Tour som 1 af 20 udvalgte blandt mere end 500 virksomheder.
 
'''2012''' - Modstrøm Danmark A/S kommer i top 3 i tre kategorier ved Smart Metering Awards i London. Modstrøm Danmark A/S har nu mere end 25.000 kunder i Danmark.
 
'''2014''' - Modstrøm Danmark A/S køber ‘Huset Web’ og har nu mere end 50.000 kunder.
 
'''2015''' - Modstrøm Danmark A/S lancerer online energiberegning
 
'''2016''' - Modstrøm Danmark A/S starter salg af belysning til virksomheder
 
'''2017''' - Modstrøm Danmark A/S introducerer ‘sparerejse’ og ‘sparegaranti’. Modstrømstarter endvidere salg af isolering.
 
'''2018''' - Modstrøm Danmark A/S starter salg af luft-til-luft varmepumper
 
'''2019''' - Modstrøm Danmark A/S starter salg af luft-til-vand varmepumper og runder 75.000 kunder.
 
'''2020 '''- Waterland Private Equity køber aktiemajoriteten i Modstrøm Danmark A/S
 
'''2021''' - Modstrøm Danmark A/S starter salg af solceller og ladestandere. Modstrøm Danmark A/S har nu mere end 85.000 kunder.
 
Selskabet har afdelinger i København, Fredericia og Hamburg.
 
== Referencer ==
15.289

redigeringer

Navigationsmenu