Forskel mellem versioner af "Filmfestivalen i Berlin"

Spring til navigation Spring til søgning
726 bytes tilføjet ,  for 5 måneder siden
+tekst
(Ændrede 4 ud af 5 analyserede links, se hjælp) #IABot (v2.0.8)
(+tekst)
[[Fil:Berlinale2007.jpg|thumb|Berlinale Palast ved [[Potsdamer Platz]] er der hvor prisuddelingen finder sted]]
 
'''Den internationale filmfestival i Berlin''' ([[tysk (sprog)|tysk]]: ''Internationale Filmfestspiele Berlin'') også kaldt '''Berlinalen''', er en tysk filmfestival, som afholdes årligt i [[Berlin]], [[Tyskland]]. Festivalen blev grundlagt i 1951 i [[Vestberlin]] og er blevet afholdt regelmæssigt siden 1978, og bliver sammen med [[filmfestivalen i Venedig]] i [[Italien]] og [[filmfestivalen i Cannes]] i [[Frankrig]] anset som en af de mest prestigefyldte og vigtigste filmfestivaller i [[Europa]]. Festivalen afholdes hvert år i februar, og med omkring 500.000 besøgende, er det den mest besøgte årlige festival i Europa.<ref name=":0">https://www.dfi.dk/viden-om-film/tal-og-fakta/berlin</ref> Omkring 400 film fordelt mellem forskellige genre og temaer deltager hvert år i festivalen, og omkring 20 film deltager i hovedkonkurrencen om festivalens eftertragtede priser; de tre [[Guldbjørnen|Guldbjørne]] og adskillige [[Sølvbjørne]].<ref name=":0" /> Festivalens statuetter er navngivet og udformet efter Berlins varetegn, en bjørn.<ref>https://historiskerejser.dk/berlinerbjoer/</ref>
'''Den internationale filmfestival i Berlin''' (også kaldt '''Berlinalen''', [[tysk (sprog)|tysk]]: ''Internationale Filmfestspiele Berlin'') er en af de vigtigste [[filmfestival]]er i [[Europa]] og [[verden]]. Den holdes hvert år i februar, og startede i [[1951]], oprindelig under mottoet "udstillingsvindue for den frie verden", fordi [[Berlin]] dengang var isoleret i det kommunistiske [[Østtyskland]]. Juryen lægger stor vægt på at film fra hele verden, både tidligere [[østblokken|østbloklande]] og vestlige lande, skal være repræsenteret.
 
'''DenFestivalens internationaleoprindelige filmfestivalmotto i Berlin''' (også kaldt '''Berlinalen''', [[tysk (sprog)|tysk]]: ''Internationale Filmfestspiele Berlin'') er en af de vigtigste [[filmfestival]]er i [[Europa]] og [[verden]]. Den holdes hvert år i februar, og startede i [[1951]], oprindelig under mottoetvar "udstillingsvindue for den frie verden", fordi [[Berlin]] dengang var isoleret i det kommunistiske [[Østtyskland]]. Juryen lægger stor vægt på at film fra hele verden, både tidligere [[østblokken|østbloklande]] og vestlige lande, skal være repræsenteret.
Under festivalen uddeles de prestigetunge priser [[Guldbjørnen]] og [[Sølvbjørnen]] ([[bjørn]]en er Berlins vartegn).
 
== Galleri ==
5.206

redigeringer

Navigationsmenu