Arv: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m rettelse
m Flertydig artikel - genetisk arv mener jeg kræver en artikel for sig selv- da det er et kæmpe emne i sig selv.
Linje 1: Linje 1:
Arv kan være Materiel/finasiel/patential, eller Genetisk.
Arv kan være

* Materiel
* Finansiel
* Patential
* Genetisk - se [[genetisk arv]]


== Normal arv ==
== Normal arv ==
Materiel arv er hvor man efter en persons død(ofte et [[familie]] [[medlem]]) får [[ejendomsret]] over genstande den afdøde efterladte.
* Materiel arv er hvor man efter en persons død(ofte et [[familie]] [[medlem]]) får [[ejendomsret]] over genstande fra den afdøde efterladte.

finasiel arv er det samme, bare med [[valuta]] arve genstand.
Pentential arv, er hvor man arver [[ophavsret]]ten på en ting, det kan være en [[opfindelse]], et stykke [[literatur]], eller et [[software produkt]].
* Finansiel arv er det samme, bare med [[valuta]].
* Patential arv, er hvor man arver [[ophavsret]]ten på en ting, det kan være en [[opfindelse]], et stykke [[litteratur]], eller et [[software produkt]].


== Genetisk arv ==
== Genetisk arv ==
Genetisk arv er imodsætning til Objektiv arv noget man arver allerde før man bliver født, i det tidligste [[fosterstadie]], og er også imodsætning til Objektiv arv, kun gældne fra [[biologiske forældre]].
Genetisk arv er i modsætning til objektiv arv noget man arver når man bliver skabt, når ens biologiske forældres gener smelter sammen og danner et nyt individ. Genetisk arv er, hvor nogle af [[forældre]]nes egenskaber går igen i afkommet. Det kan være ansigtstræk og anden [[anatomi]], eller [[sygdomme]].

Genetisk arv er hvor noget af [[forældre]]ne går igen i en. Det kan være ansigtstræk og andet [[anatomi]], eller [[sygdomme]].
{| align=center width=80% id=toc style="font-size:small"
|-
| align="center" | ''Dette er en side med en [[Wikipedia:Links til sider med flertydige titler|flertydig titel]]. Det vil sige en henvisningsside, der alt efter betydning linker til andre sider med det rigtige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen, så den peger på den rigtige artikel.''
|}

Versionen fra 16. jul. 2004, 11:12

Arv kan være

Normal arv

  • Materiel arv er hvor man efter en persons død(ofte et familie medlem) får ejendomsret over genstande fra den afdøde efterladte.
  • Finansiel arv er det samme, bare med valuta.

Genetisk arv

Genetisk arv er i modsætning til objektiv arv noget man arver når man bliver skabt, når ens biologiske forældres gener smelter sammen og danner et nyt individ. Genetisk arv er, hvor nogle af forældrenes egenskaber går igen i afkommet. Det kan være ansigtstræk og anden anatomi, eller sygdomme.

Dette er en side med en flertydig titel. Det vil sige en henvisningsside, der alt efter betydning linker til andre sider med det rigtige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen, så den peger på den rigtige artikel.