De facto: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Tags: Tilbagerullet Mobilredigering Mobilwebredigering
Fjerner version 10823431 af 62.44.134.252 Vandalisme
Tag: Omgjort
 
Linje 1: Linje 1:
Post har næsten ret'''''De facto''''' er et [[latin]]sk udtryk der betyder "i virkeligheden", faktisk eller "i praksis". Det er som modsætning til ''[[de jure]]'' ("ved lov") indenfor [[jura]], [[forvaltning]] eller [[teknik]] (f.eks. om en teknisk [[standard]]) om en tilstand, som er fremkommet uden eller på trods af regulering. Inden for jura betegner ''de jure'' hvad der er i overensstemmelse med loven, mens ''de facto'' betegner hvad der gælder i praksis ([[Lov (jura)|lovligt eller ulovligt]]).
'''''De facto''''' er et [[latin]]sk udtryk der betyder "i virkeligheden", faktisk eller "i praksis". Det er som modsætning til ''[[de jure]]'' ("ved lov") indenfor [[jura]], [[forvaltning]] eller [[teknik]] (f.eks. om en teknisk [[standard]]) om en tilstand, som er fremkommet uden eller på trods af regulering. Inden for jura betegner ''de jure'' hvad der er i overensstemmelse med loven, mens ''de facto'' betegner hvad der gælder i praksis ([[Lov (jura)|lovligt eller ulovligt]]).


Udtrykket ''de facto'' kan også bruges, hvis der ikke findes en relevant [[lov (jura)|lov]] eller [[standard]], men en udbredt praksis. [[Aldertidshævd]].
Udtrykket ''de facto'' kan også bruges, hvis der ikke findes en relevant [[lov (jura)|lov]] eller [[standard]], men en udbredt praksis. [[Aldertidshævd]].

Nuværende version fra 31. jul. 2021, 20:04

De facto er et latinsk udtryk der betyder "i virkeligheden", faktisk eller "i praksis". Det er som modsætning til de jure ("ved lov") indenfor jura, forvaltning eller teknik (f.eks. om en teknisk standard) om en tilstand, som er fremkommet uden eller på trods af regulering. Inden for jura betegner de jure hvad der er i overensstemmelse med loven, mens de facto betegner hvad der gælder i praksis (lovligt eller ulovligt).

Udtrykket de facto kan også bruges, hvis der ikke findes en relevant lov eller standard, men en udbredt praksis. Aldertidshævd.

Eksempler[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]