Moduldiskussion:Citation/CS1: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎s2cid: Fint men jeg synes man bør importere det hele
Linje 458: Linje 458:


Vi har et stigende antal referencer i artikler oversat fra andre sprog (mest engelsk) med parameteren {{para|s2cid}} som i øjeblikket giver fejlmeddelelsen "Ukendt parameter |s2cid= ignoreret" og placerer siden i [[:Kategori:Sider med kildeangivelser med ikke-understøttede parametre]]. Jeg vil derfor gerne sakse behandlingen af parameteren fra modulerne på enwiki og rette [[Modul:Citation/CS1/Configuration]], [[Modul:Citation/CS1/Whitelist]] og [[Modul:Citation/CS1/Identifiers]]. Så vidt jeg kan se, er ændringen forholdsvis simpel og vil ikke påvirke modulerne i øvrigt. Er der indvendinger eller bemærkninger? Er der andet som trænger til opdatering i øjeblikket? [[Bruger:Dipsacus fullonum|Kartebolle (Dipsacus fullonum)]] ([[Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum|diskussion]]) 16. okt 2021, 12:33 (CEST)
Vi har et stigende antal referencer i artikler oversat fra andre sprog (mest engelsk) med parameteren {{para|s2cid}} som i øjeblikket giver fejlmeddelelsen "Ukendt parameter |s2cid= ignoreret" og placerer siden i [[:Kategori:Sider med kildeangivelser med ikke-understøttede parametre]]. Jeg vil derfor gerne sakse behandlingen af parameteren fra modulerne på enwiki og rette [[Modul:Citation/CS1/Configuration]], [[Modul:Citation/CS1/Whitelist]] og [[Modul:Citation/CS1/Identifiers]]. Så vidt jeg kan se, er ændringen forholdsvis simpel og vil ikke påvirke modulerne i øvrigt. Er der indvendinger eller bemærkninger? Er der andet som trænger til opdatering i øjeblikket? [[Bruger:Dipsacus fullonum|Kartebolle (Dipsacus fullonum)]] ([[Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum|diskussion]]) 16. okt 2021, 12:33 (CEST)

: {{re|Dipsacus fullonum}} Jeg synes det er fint at opdatere modulet. Men jeg synes det bedste er at importere hele modulet fra den Engelske Wikipedia for at gøre den fremtidige vedligeholdelse lettere. Det danske modul bygger på en gammel version fra den Engelske Wikipedia, og da det engelske modul er ændret væsentligt, så er det ikke længere muligt blot at kopiere de engelske kode over og tilpasse den lidt. Dvs. det er derfor meget få brugere, der kan vedligeholde det fremover.
: Jeg har forsøgt at importere hele modulet igen jf. ovenfor, men der er et par ting omkring datoformatering jeg ikke er sikker på er helt korrekt. Så derfor har jeg ikke implementeret det. --[[Bruger:MGA73|MGA73]] ([[Brugerdiskussion:MGA73|diskussion]]) 16. okt 2021, 13:11 (CEST)

Versionen fra 16. okt. 2021, 13:11

Flere sandkasser samtidig

Dette modul har flere undermoduler, hvilket kan gøre det svært at rette artiklers fejlbeskeder, fordi de kan skyldes fejl i flere moduler samtidig. For at teste rettelser i flere moduler, kan man bruge sandkasser. Hvert modul har en sandkasse som det ses i tabellen i dokumentationen. Når alle modulers sandkasser har det ønskede indhold, går man til en af skabelonerne, der anvender Citation/CS1-modulet, fx {{Citation}}. Her ændres lidt i koden, så det er sandbox-udgaven af modulet, der kaldes, men selvfølgelig uden at gemme. I stedet bruger man forhåndsvisning sammen med en af de artikler, der anvender skabelonen, for at teste ens rettelser. Den relevante linje kommer i {{Citation}} til at hedde: |{{#invoke:citation/CS1/sandbox|citation.

Jeg opdagede dette ved at kigge i modulet omkring linje 3250:

if nil ~= string.find (frame:getTitle(), 'sandbox', 1, true) then		-- did the {{#invoke:}} use sandbox version?
	cfg = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Configuration/sandbox');	-- load sandbox versions of support modules
	whitelist = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Whitelist/sandbox');
	utilities = require ('Module:Citation/CS1/Utilities/sandbox');
	validation = require ('Module:Citation/CS1/Date_validation/sandbox');
	identifiers = require ('Module:Citation/CS1/Identifiers/sandbox');
	metadata = require ('Module:Citation/CS1/COinS/sandbox');
		
else																		-- otherwise
	cfg = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Configuration');		-- load live versions of support modules
	whitelist = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Whitelist');
	utilities = require ('Module:Citation/CS1/Utilities');
	validation = require ('Module:Citation/CS1/Date_validation');
	identifiers = require ('Module:Citation/CS1/Identifiers');
	metadata = require ('Module:Citation/CS1/COinS');
end

Jeg håber det kan være en hjælp til andre.--Weblars (diskussion) 26. aug 2016, 17:10 (CEST)

Test af datoangivelser

Tak for Weblars for hans arbejde med at forbedre disse moduler. Det ser for mig ud til at antallet af fejlmeddelelser af faldet.

Jeg har lavet en side til at teste mulige formater for datoangivelser på Skabelon:Citation/testcases. Det ser overordnet fint ud idet datoer som er korrekte på enten dansk eller engelsk accepteres (med undtagelser af danske datoer som 5/6 2016). Der er nogle datoformater som ikke er ukorrekte, der accepteres, men det synes jeg ikke er noget problem vi behøver at gøre noget ved. Mvh. Kartebolle (diskussion) 26. aug 2016, 18:58 (CEST)

Det er noget nemmere end at kigge på mere eller mindre tilfældige artikler som jeg har gjort hidtil. Jeg regner med at forbedre koden en af dagene, så fx "5. June 2016" dømmes forkert, men jeg er i tvivl om ikke "05-06-2016" og "5 juni 2016" burde være OK. Der er vist nogle danskere, der bruger dette format. --Weblars (diskussion) 27. aug 2016, 09:39 (CEST)

Ting der mangler

Mvh. Kartebolle (diskussion) 27. aug 2016, 17:34 (CEST)

Her er en liste over de kategorier (sporingskategorier, se Kategori:Sporingskategorier), der er nævnt i Modul:Citation/CS1/Configuration:

Måske skulle vi bare lade dem forblive på engelsk, for det skal jo alligevel være skjulte kategorier og mange af dem findes i forvejen? Jeg har kun oversat Kategori:Sider med fejl i URL, der allerede fandtes, for at undgå en dublet på engelsk. Mange af dem bliver dog nævnt i Hjælp:CS1-fejl som jeg er ved at oversætte fra no:Hjelp:CS1-feil. --Weblars (diskussion) 29. aug 2016, 16:47 (CEST)

Undertrykkelse af sprog

Angående at "language=da/Danish/dansk" undertrykkes, mens "language=en/engelsk/English" ikke længere skal undertrykkes som nævnt ovenfor, så har jeg lavet en lille test i min Bruger:Weblars/Sandkasse2.--Weblars (diskussion) 4. sep 2016, 18:47 (CEST)

Opdatering af modul

Til Weblars, Steenth og andre teknisk kyndige: i begyndelse af september gennemgik en:Module:Citation/CS1 og forskellige tilhørende sider en større opdatering. Det har blandt andet medført, at en bot lige nu er i fuld gang med at erstatte dead-url= og deadurl= med url-status= i de engelske artikler. Er det muligt at få ændret det danske modul tilsvarende og få en bot til at gennemføre ændringerne? --Dannebrog Spy (diskussion) 24. sep 2019, 21:28 (CEST)

Ja, så vidt jeg kan se vil det ikke være så svært at tilføje parameteren url-status. Man kan jo vælge at beholde dead-url og deadurl indtil videre. Der er flere skabeloner med dead-url og deadurl som måske i nær fremtid bliver opdateret til at bruge dette modul (fx {{cite web}} og {{kilde nyheder}}). Jeg har lige et par andre ting som jeg gerne vil bruge min tid på først.--Weblars (diskussion) 25. sep 2019, 13:31 (CEST)
Okay, for der er nemlig en del oversatte artikler, der benytter de engelske kildeskabeloner. Der sparer arbejde ved oversættelser men kan give problemer, når skabelonerne ændres. --Dannebrog Spy (diskussion) 25. sep 2019, 13:34 (CEST)
Nu er parameteren url-status tilføjet, men samtidig er deadurl (dansk navn: dødtlink) bevaret, så begge kan benyttes. url-status kan sættes til 'live' eller 'ok', hvis status er i orden, og den kan sættes til 'usurped' eller 'overtaget', hvis det virker men indholdet er helt forskelligt fra det oprindelige. Standard er 'dead' eller 'død', hvis ingen status er angivet. Se evt. Bruger:Weblars/sandkasse2 --Weblars (diskussion) 29. sep 2019, 13:11 (CEST)
Jeg har stadig ikke helt fattet hvad pointen med den opdatering på en.wiki overhovedet var ... Nogen der ved det? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 21. nov 2019, 20:28 (CET)

Oversættelse af kategori-navne

Jeg synes at vi på længere sigt skal have oversat kategori-navne. Og grunden til at jeg tager det op nu og her er, at jeg har oprettet {{CS1 language sources}} og vil bruge den til kategori-tekst på sprog-kategorierne. Men inden jeg gør det færdig, vil jeg gerne omdøbe sprog-kategorierne som første trin. Det er er kun en enkelt ændring i konfiguration, som medfører at alle kategorier i Kategori:CS1 kilder på andre sprog ændres på en gang. Derefter kan kategori-tekst tilføjes og de manglede kategorier kan oprettes. Der er knap 30 kategorier, som pt. mangler, at blive oprettet.

Jeg har et forslag til navngivning af sprogkategorier: Jeg har kigget på nynorsk: Fx Kategori:CS1 finsk-language sources (fi) kaldes hos dem no:Kategori:CS1 kjelder på finsk (fi) - vi kan navngive vores kategori Kategori:CS1 kilder på finsk (fi). Ganske simpel!

Kjeldjoh har nævnt script-kategorier. Navnet pt. er Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) - hvordan det gøres har jeg ikke kigget på. Og resten kan jo klares når konvertering til dette model er færdig. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2019, 12:21 (CET)

Jeg syntes det giver god mening at ændre Kategori:CS1 finsk-language sources (fi) til Kategori:CS1 kilder på finsk (fi).
Vedr. script-kategorier har jeg ikke forstået hvorfor Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) og Kategori:CS1 japansk-language sources (ja) er to forskellige kategorier.--Kjeldjoh (diskussion) 12. nov 2019, 13:01 (CET)
En lille detalje: Jeg opfater "CS1 kilder" som et sammensat ord, så jeg vil foretrække bindestreger i kategorinavnene: Kategori:CS1-kilder på andre sprog, Kategori:CS1-kilder på finsk (fi) osv. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. nov 2019, 13:13 (CET)
Jeg mener også at en bindestreg ville være godt. Til Kjeldjoh: Jeg ved ikke om det er en ordentlig forklaring, men script-kategorien bruges så vidt jeg kan se, når parameteren script-title er anvendt, læs evt. mere i Skabelon:Kilde#Titel. --Weblars (diskussion) 12. nov 2019, 16:28 (CET)
Jeg opfatter ikke "CS1 kilder", som et sammensat ord. CS1 er systemet og kilder er noget i teksten. Så vil hellere gå efter Kategori:CS1: Kilder på finsk (fi) (evt. CS1 - Kilder på finsk. Men jeg foretrækker kolon her. Omvendt er det med Kategori:CS1-fejl og Kategori:CS1-vedligeholdelse - det er observationer i CS1 sammenhæng.
Der noget bøvl med Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) - også i visning. Der står "Japanese" ved visning. Der vel et problem, som skal kigges på. Og vi skal vel også ændre denne type af kategori-navne til noget dansk. Jeg har endnu ikke fundet et godt bud.
Jeg har en overvejelse om håndtering af resten. Jeg vil på et tidspunkt kigge på en liste over brugte kategori-navne i systemet, som vi kan bruge til at give et bud til oversættelse. Den liste kan, når den er færdig, bruges til danne bot-job og script til at ændre kategori-navne i konfiguration på en gang. Men der er nok nogle nogle andre diskussioner om principper om navngivning. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2019, 17:22 (CET)
Et bud på oversættelse af kategori-navne som Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) kunne være Kategori:CS1 bruger japansk skriftsystem (ja). For at ændre "Japanese" til "japansk" skal man erstatte "en" med "da" på linje 496 i Modul:Citation/CS1. --Weblars (diskussion) 14. nov 2019, 15:30 (CET)
Et godt bud. Jeg har kigget på skriftsprog, men skriftsystem kan også bruges. Det ligner vi er tæt på at kunne ændre de 2 grupper af kategorier. Mit bedste forslag er nu: [[:Kategori:CS1: Kilder på finsk (fi)]] og Kategori:CS1 bruger japansk skriftsystem (ja).
Jeg har kig på Kategori:CS1 norsk bokmål-language sources (nb) - det bør vel være bokmål og ikke norsk bokmål. --Steen Th (diskussion) 14. nov 2019, 18:19 (CET)
Ja, sproget hedder "bokmål" og ikke "norsk bokmål" ("bokmål" i Den Danske Ordbog), men jeg tror ikke at vi selv kan rette MediaWikis sprognavnetabeller. "{{#language:nb|da}}" giver "bokmål" - jeg tror at det kræver en sag i Phabricator at ændre det. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. nov 2019, 18:58 (CET)
Ifølge translatewiki (https://translatewiki.net/wiki/FAQ#Language_names) bliver sprognavnene vedligeholdt af Common Locale Data Repository (CLDR) under Unicode Consortium (http://cldr.unicode.org/) hvortil forslag om ændringer skal rettes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. nov 2019, 19:17 (CET)
Det tung ud med ændring af bokmål. Ellers vil jeg ændre kategori-navne i inden for et par dage på de 2 første type af navne. --Steen Th (diskussion) 17. nov 2019, 10:34 (CET)
Første flytning overstået. Jeg have nogle problemer med omstillinger, som ikke skulle have været oprettet. Så blev lidt sletning bagefter. Jeg har en ide til, hvad der skal rettes til en senere runde. Derudover har jeg flytte sandkasse-moduler rundt, så navngivning er konsekvent, så man kan se forskellige imellem drift og udvikling. --Steen Th (diskussion) 17. nov 2019, 23:56 (CET)

@Steenth: Det ser ud til at navnet "norsk bokmål" som diskuteret ovenfor nu er ændret til "bokmål" i MediaWiki. Følgende er fra fejlsøgningskonsolen i et modul:

= mw.language.fetchLanguageName('no', 'da')
norsk
= mw.language.fetchLanguageName('nb', 'da')
bokmål
= mw.language.fetchLanguageName('nn', 'da')
nynorsk

Det betyder at artikler Kategori:CS1: Kilder på norsk bokmål (nb) flyttes til Kategori:CS1: Kilder på bokmål (nb) når de redigeres eller af anden grund opdateres. De fleste artikler er allerede flyttet. Nogen ide om hvor ændringen kommer fra? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. dec 2020, 14:30 (CET)

@Dipsacus fullonum: Jeg kender ikke omkring ændringen. Men jeg har flyttet den gamle kategori til det ny navn (med "sletning" af den nye navn), så historik flyttes med. Så der er ryddet op i ændringen. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2020, 15:46 (CET)

Tankestreg --> bindestreg

Det ser ud til at skabeloner med dette modul automatisk retter bindestreger til tankestreger i parametrene |page= / |pages= / |p= osv. Dette er korrekt på engelsk, men ikke på dansk, jf. RO § 57, pkt. 9. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 21. nov 2019, 15:58 (CET)

Ja, det gør det. Det sker også ved datoangivelser, f.eks. giver {{Kilde|title=Bogen|date=3.-5. juni 2019}} giver Bogen, 3.-5. juni 2019{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. nov 2019, 16:37 (CET)
Måske man skal have fat i Weblars eller Steenth? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 21. nov 2019, 20:23 (CET)
Det er ret nemt at sørge for at bindesteg ikke erstates af tankestreg. I Modul:Citation/CS1/Date validation findes funktionen date_hyphen_to_dash, og i Modul:Citation/CS1 findes hyphen_to_dash. Man kan jo ligefrem bytte om, så tankestreg erstattes af bindestreg, så datoen "13–19 October 1999" bliver til "13-19 October 1999", se fx Sukhoj Su-33. Er der nogen der er imod det?--Weblars (diskussion) 22. nov 2019, 18:50 (CET)
Ville det være muligt at få den til automatisk at rette alle 366 engelske datoer (dvs. "1 January" til "31 December") til danske i |date= og |accessdate= og aliasser? F.eks. med en if? Så kunne problemet med engelske datoer generelt jo fjernes. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 19:00 (CET)
Ja, det er muligt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2019, 19:34 (CET)
Ska' vi så ik' gøre dét? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 19:39 (CET)
Tja. Jeg synes at det kan være et problem med manglende gennemskuelighed med "magiske" ændringer. Nogle brugere vil måske ikke forstå hvorfor der vises en anden tekst end der står i artiklens kode. Men hvis der er stemning for en sådan ændring, vil jeg gerne gennemføre den. En anden mulighed er at ændre alle engelske datoer til danske i koden med en bot. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2019, 20:07 (CET)
Ang. bot: Ja, det er en mulighed, men så skulle vi få en bot til at rette tusindvis af artikler, så det ville være en del nemmere bare at ændre i koden på dette modul. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 20:36 (CET)
Måske en afstemning om indførelse af ændringen skal tages? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 20:36 (CET)
Der er ingen grund til afstemning. Det bliver foretaget mange valg uden det. Det fleste bliver besluttet ved en diskussion som her.. Jeg har allerede rettet en del artikler fra engelske til danske datoer. De dato intervaller, som jeg har fundet indtil nu, er 22 stk. Så det er ikke voldsomt mange. Og hvis er andre specialtilfælge end dem jeg har kigget på, så bør de kunne findes og rettes. Og det er bedre at få dem rettet end at ændre i koden, som vil gøre fremvisning langsommere. --Steen Th (diskussion) 22. nov 2019, 20:42 (CET)
Steen, hvad mener du om at en indføre sporingskategori, f.eks. Kategori:CS1-kilde med engelsksproget dato-angivelse, til sider med kilder med engelske datoangivelser? Det ville gøre arbejdet lettere for din bot idet kategorien kan bruges som sidegenerator. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2019, 21:44 (CET)
Jeg har ikke noget akut behov for en sporingskategori. Jeg bruger normalt et xml-dump til rettelse, hvor jeg også fanger brug af engelske datoer i andre brug af skabeloner. Jeg har i det aktuelle dump kun 47. datoer, som er kommet til. Dato-intervaller mangler jeg endnu at få ind i scriptet, men det er stadig ret få. --Steen Th (diskussion) 24. nov 2019, 11:07 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Er det med tankestreg noget nogen af jer kan rette? Jeg ville gerne have rettet det selv, men det kræver lidt mere end bare at fjerne date_hyphen_to_dash / hyphen_to_dash (f.eks. skal l. 514 og 524 i Modul:Citation/CS1/Date validation rettes). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 24. nov 2019, 12:56 (CET)

@Steenth: Der er mange tilfælde som din bot ikke finder. Se f.eks. artiklerne Katy Perry, Adult Top 40 og Ellen DeGeneres som alle sidst er redigeret af Steenthbot 2. november i år, men som alligevel stadig har engelske datoangivelser. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. nov 2019, 14:02 (CET)
@Biscuit-in-Chief: Først skal det afklares præcist hvor vi ønsker bindestreg, og hvor vi ønsker tankestreg ved intervaller. Jeg er med på bindestreg ved sidetalsintervaller (s. 34-35) og årstalsintervaller (1963-1968) og datointervaller indenfor samme måned (3.-5. juni 2019) og månedsintervaller indenfor samme år (maj-juni 2019), men foretrækker tankestreg ved andre datointervaller (f.eks. 3. maj – 5. juni 2019, 3. maj 2018 – 5. juni 2019, maj 2018 – juni 2019). Hvad mener du om det? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. nov 2019, 14:32 (CET)
Jeg er helt enig: I de første 5 eksempler skal der være bindestreg (RO § 57, pkt. 9); i det sidste er det valgfrit, men det ser afgjort bedre ud end 3. maj 2018-5. juni 2019 (generelt prøver jeg altid bruge tankestreg hvor jeg kan slippe af sted med det Jeg dør af grin). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 24. nov 2019, 14:42 (CET)
Jeg er også enig i Kartebolles eksempler og har eksperimenteret lidt i Modul:Citation/CS1/Date validation/sandkasse og Modul:Citation/CS1/sandkasse, men andre må gerne ændre i dem. Der er noget hjælp til regulære udtryk i Luas manual, hvor man fx kan se hvad udtryk som %d og %a betyder.--Weblars (diskussion) 25. nov 2019, 11:57 (CET)
Jeg har oprettet Modul:Citation/CS1/Date validation/testcases med testcases for de typer datointervaller som er nævnt herover. Resultaterne for disse testcases med både nuværende modulkode og sandkassemodulet kan ses i Moduldiskussion:Citation/CS1/Date validation/testcases. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. nov 2019, 14:27 (CET)
Nu er jeg færdig med at ændre i Modul:Citation/CS1/Date validation/sandkasse så man får det ønskede resultat i Moduldiskussion:Citation/CS1/Date validation/testcases i kolonnen Actual. Jeg har også ændret i Modul:Citation/CS1/sandkasse så sidetal vises som "s. 4-5" i stedet for "s. 4–5". Mon der er noget der mangler?--Weblars (diskussion) 2. dec 2019, 10:23 (CET)
@Weblars og Steenth: Jeg har kigget på det. På dansk skal der være mellemrum omkring en tankestreg, mens der ikke må være det omkring en bindestreg. Det betyder at der godkendes angivelser som strengt taget ikke er korrekte. Vi kan vælge at ignorerer dette, botrette og/eller finde fejlene i modulet. Jeg har en bekymring om at der bruges unødvendigt meget processortid på at tjekke datoer. Regulære udtryk er tidskrævende, og der er mange af dem omend de fleste er forholdsvist simple. Når der er kæder af typen:
if format1 then tjek_format1();
elseif format2 then tjek_format2();
elseif format3 then tjek_format3();
...
end
er det fornuftigt at tjekke for de hyppigst brugte formater først. Her bør intervalangivelserne nok komme sidst da de sjældent brugte. De danske formater, og specielt "dd. måned år" (som 4. december 2019), bør være det første der tjekkes for. Den nuveærende kode kan forbedres meget med hensyn til dette. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. dec 2019, 12:06 (CET)
Nu skulle mellemrum omkring tankestreger og bindestreger være rettet i modulet. Jeg har også prøvet at tjekke datoformater for de almindeligste typer først. Er der mon mere som dit skarpe falkeblik har fået øje på?--Weblars (diskussion) 7. dec 2019, 11:44 (CET)

Oversættelse af kategori-navne - anden runde

@Weblars og Dipsacus fullonum: og andre. Jeg har lavet et udkast til oversættelse af kategorier på Bruger:Steenth/sandkasse/cs1-kategori oversættelse. Jeg prøvet at undgå oversættelse af parametre-navne. En enkelt kategori har jeg undladt at gøre ved. Jeg ved ikke om den overhovedet er relevant. Så i må gerne tjekke det efter og rette fejl. Muligvis er der noget som skal diskutteres. --Steen Th (diskussion) 19. maj 2020, 20:44 (CEST)[svar]

Fint udkast. Jeg har nogle ændringsforslag:
  • Der skal være lille begyndelsesbogstav efter "CS1-vedligeholdelse: " da kolonet ikke efterfølges af en fuld helsætning (https://dsn.dk/retskrivning/retskrivningsregler/a7-11-14/a7-11)
  • Der står "CS1-vedligeholde: " i stedet for "CS1-vedligeholdelse: " en del steder
  • "PMC embargo" bør være med bindestreg: "PMC-embargo"
  • "Uheldig url": Der er tale sider med angivelsen "url-status=unfit". Parameterværdien "unfit" er oversat til 'overtaget' eller 'uegnet' i Modul:Citation/CS1/Configuration. Kategorinavnet bør have samme oversættelse ("uegnet").
  • "Sider indholder kun henvisninger til abonnement-baseret indhold" - fjern "kun".
  • "Citation" er fejloversat til "citat" nogle steder. Ordet betyder kildeangivelse:
    • Sider med web citater med ingen URL -> Sider med web-kilder men ingen URL
    • Sider med arkivurl citater fejl -> Sider med fejl i arkivurl-angivelse
    • Sider med citater, der har blank URL'er -> Sider der har blanke URL'er som kilde
    • Sider med citater med overflødige parametre -> Sider med kildeangivelser med overflødige parametre
    • Sider med citater uden titler -> Sider med kildeangivelser uden titel
    • Sider med citater, der bruger modstridende sidespecifikationer -> Sider med kildeangivelser med modstridende sideangivelser
    • Sider med citater med hjælp af unavngivnet parametre -> Sider med kildeangivelser med unavngivne parametre
    • Sider med citater, der bruger ikke-understøttede parametre -> Sider med kildeangivelser med ikke-understøttede parametre
    • Sider med tomme citater -> Sider med tomme kildeangivelser
  • "Kategori:CS1 maint: English language specified" - koden som brugte denne kategori findes ikke længere, så kategorien kan slettes.
--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. maj 2020, 15:59 (CEST)[svar]
Så jeg har fået dem indarbejdet i udkastet. Jeg vil bruger kopien i sandkassen til at masse rette tekst i modulet og til dannelse af bot-job. Så små rettelse må gerne direkte i den. --Steen Th (diskussion) 21. maj 2020, 10:52 (CEST)[svar]
Ændring er udført. Jeg har 3 kategorier tilbage: Kategori:CS1 maint: English language specified (har været vendt før), Kategori:CS1 errors: authorlink og Kategori:Pages using citations with old-style implicit et al. in editors. De er slettet på den engelske Wikipedia. Så det gør jeg også. --Steen Th (diskussion) 24. maj 2020, 15:46 (CEST)[svar]

ISBN

I skabelonen til bogkilder linkes til ISBN og ikke Internationalt Standardbognummer. Det skal rettes. Hvem kan gøre det? --|EPO| COM: 16. jan 2021, 10:39 (CET)

Jeg vil gerne rette det, for jeg er alligevel i gang med dette modul.--Weblars (diskussion) 17. jan 2021, 18:03 (CET)
Linket er i Modul:Citation/CS1/Configuration. Det vil være en god ide at tjekke de andre tilsvarende link i tabellen id_handlers samtidigt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2021, 18:30 (CET)
Tak for info, det er foreløbigt rettet i sandkassen, men jeg prøver vha. min bruger:Weblars/sandkasse2 også at løse et andet problem i øjeblikket.--Weblars (diskussion) 19. jan 2021, 01:44 (CET)

Opdatering 2021 pga IABot

I Wikipedia:Landsbybrønden/Brug_archive.org#Prøvekørsel_med_20_ændringer er der rejst et spørgsmål om konfigurationen og det ser ud til, at der er rod i den danske konfiguration.

Jeg foreslår derfor, at vi erstatter linjerne 314-326 i Modul:Citation/CS1/Configuration med de tilsvarende fra en.wiki: 591-717 en:Module:Citation/CS1/Configuration.

Så kan vi nemlig bedre definere hvilke værdier der skal bruges for:

  • ['bot: unknown'] = {'bot: unknown'},
  • ['dead'] = {'dead'},
  • ['live'] = {'live'},
  • ['unfit'] = {'unfit'},
  • ['usurped'] = {'usurped'},

P.t. må botten gætte lidt og nu betyder "ok" at URL'en er levende og stort set alle andre betyder død. Dvs. både ja og nej betyder død hvilket ikke er logisk. --MGA73 (diskussion) 28. apr 2021, 18:22 (CEST)

@EileenSanda, Weblars, Steenth, NisJørgensen, Biscuit-in-Chief, Kjeldjoh og Dipsacus fullonum: Jeg har kigget lidt mere på det og jeg mener, at det er værd at overveje, at kopiere de engelske moduler til dawiki og oversætte igen. Der er sket meget siden modulerne oprindeligt blev hentet og nogle af oversættelserne er så vidt jeg kan se ikke sket de rigtige steder (altså der hvor man skal skrive "engelsk = lokal" men ved at overskrive den oprindelige kode.

Jeg tænker, at for at hjælpe os selv og andre, så bør vi lave en tabel som en:Module:Citation/CS1/doc og så skrive en kort tekst/forklaring ud for hvert af undermodulerne. Gerne med en tekst om at "Her sker de lokale oversættelser og tilpasninger." eller "Her skal vi bruge de engelske navne. Dvs du skal ikke oversætte noget her. Tilpasninger skal ske i xxx".--MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 12:09 (CEST)

Det lyder fornuftigt nok. Dog kunne det være rart hvis vi undgik at fjerne |dead-url= til fordel for |url-status, som de har gjort på en.wiki (se en:Help_talk:Citation_Style_1/Archive_57, afsnit "deprecate |dead-url= and |deadurl="), da jeg ikke rigtig kan se meningen i at ændre det; det ville også føre til fejl på alle sider der gør brug af |dead-url=, så vi også skulle få en bot til at ændre alle |dead-url= til |url-status, hvilket bare virker som spild af tid og kræfter. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 30. apr 2021, 12:39 (CEST)
@Biscuit-in-Chief: jeg er helt enig i, at vi skal undgå unødvendige rettelser. Jeg mener dog, at vi gør det lettere for os selv hvis vi spejler enwiki mest muligt, idet hovedparten af oversættelserne kommer fra en.wiki.
Lige nu er det lidt rodet hvad man egentlig skal svare for at markere en URL som død. Det virker i min verden ulogisk at ja og nej betyder det samme. Så måske er det bedste at beslutte hvordan vi helst vil angive status og så få en bot til at ensrette det. Det kunne så være godt hvis det kunne kombineres med andre rettelser. Måske vi skulle lave en liste med forslag til rettelser og så kan alle supplere eller sige "nej, det er dumt at rette x til y". --MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 13:17 (CEST)

Forslag til tabel:

CS1 | CS2 modules
live sandkasse diff description
Gold padlock Module:Citation/CS1 Module:Citation/CS1/sandkasse [edit] diff Hovedmodulet, der styrer og kalder de relevante undermoduler.

Der er ikke brug for megen oversættelse, men der skal dog gøres følgende:

  1. Angive at modulernes sandkasse hedder "sandkasse" i stedet for "sandbox" - fx Special:Diff/10754641
  2. Angives at tankestreg og bindestreg (hyphen to a dash) bruges modsat i Danmark
  3. Angives at "and" på dansk er "og"? (flyttet til Configuration)

Det er derimod vist ikke meningen, at oversættelser til brug for IABot skal ske her. Det skal i stedet sættes op i /Configuration. Datovalidering relateret til IABot skal dog konfigureres i /Date_validation

Jeg er usikker på:

  1. "fjerner simple wikilinks (uden |) fra datoparametre, for at undgå fejlmeddelelser i artiklerne" - se Special:Diff/10069365
Module:Citation/CS1/Configuration Module:Citation/CS1/Configuration/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder oversættelsestabeller og forskellige parametre til at håndtere fejl og identifikation.

Det indeholder fx parametre som

  1. ['archived-live'] = '$1 from the original on $2', hvor man så retter til ['archived-live'] = '$1 fra den originale den $2', eller til ['archived-live'] = '$1 fra originalen $2',
  2. ['Agency'] = 'agency', som fx kan rettes til ['Agency'] = {'agency', 'bureau'}, (bemærk der kan stå flere og at det kan være en fordel at lade den engelske blive stående)
  3. Angives at "and" på dansk er "og" - fx Special:Diff/10754718
  4. Hvorvidt man ønsker at henvisninger til fx ISBN skal ske direkte eller via en redirect som en.wiki har valgt af hensyn til hvad henviser hertil. Slås fra Special:Diff/10756369 med true/false i bunden.

Derudover indeholder den oplysninger om måneder mv. (datoer).

Module:Citation/CS1/Whitelist Module:Citation/CS1/Whitelist/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder en liste over aktive og udgåede CS1|2 parametre.

Her skal man vist også nævne de oversættelser af feltnavne man har valgt i /Configuration.

Derudover kan dawiki have andre værdier true/false/discouraged end på enwiki.

Module:Citation/CS1/Date validation Module:Citation/CS1/Date validation/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder forskellige funktioner til validering af datoformater.

Her skal vi angive:

  1. De danske måneder mv.
  2. At maj også har 3 bogstaver på dansk ligesom May (erstattet af ny kode på enwiki der skal gøre det lettere at internationalisere - nu sammenligner kode om kort navn = langt navn)
  3. At vi bruger punktum efter dage

Er usikker på hvad vi gør mht.

  1. Brugen af mellemrum omkring tankestreg vs bindestreg jf. fx Special:Diff/10181460.
Module:Citation/CS1/Identifiers Module:Citation/CS1/Identifiers/sandkasse [edit] diff Undermodul med fuktioner, der supporterer de angivne "identifiers" (ISBN, DOI, PMID, osv.)

Husk at rette maksimale "tilladte" antal som fx Special:Diff/10413254.

Module:Citation/CS1/Utilities Module:Citation/CS1/Utilities/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder de mest almindelige funktioner og tabeller.

Her kan man fx angive

  1. At vi citerer med " " i stedet for med ' ' ?
Module:Citation/CS1/COinS Module:Citation/CS1/COinS/sandkasse [edit] diff Dette undermodul står for formateringen af metadata til brug for CS1|2 skabelonerne.

Der er vist ikke brug for nogle tilpasninger til danske forhold i dette undermodul.

Module:Citation/CS1/styles.css Module:Citation/CS1/sandkasse/styles.css [edit] diff CSS visningen der bruges i CS1|2 skabelonerne.

Der er vist ikke brug for nogle tilpasninger til danske forhold her.

Silver padlock Module:Citation/CS1/Suggestions Module:Citation/CS1/Suggestions/sandkasse [edit] diff Liste over almindeligt forekomne forkerte parametre med tilhørende oversættelse til korrekte navne.

Her kan fx tilføjes danske stave-slåfejl.

Så kan man få overblik og man kan skrive hvilke tilpasninger der skal ske hvor. --MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 17:37 (CEST)

Skal der gives en fejlmeddelelse hvis der ikke bruges punktum efter dag? Altså 30 april i stedet for 30. april? --MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 23:28 (CEST)

Nu har jeg så oversat det meste på baggrund af de eksisterende moduler/tilpasninger. Jeg mangler at få styr på punktum i datoer og på bindestreger vs tankestreger. Derudover skal der også styr på hvilke parametre IABot bør bruge. --MGA73 (diskussion) 1. maj 2021, 03:06 (CEST)[svar]

Tankestreg --> bindestreg 2021

I #Tankestreg --> bindestreg ovenfor er der diskuteret, hvordan tankestreger og bindestreger bør benyttes på da.wiki. Dette har resulteret i følgende ændringer:

  1. Modul:Citation/CS1: Special:Diff/10181461
  2. Modul:Citation/CS1/Date validation: Special:Diff/9956579 men især Special:Diff/10181460

Efter importen af modulet fra en.wiki skal ændringerne genimplementeres. Det skal dog tjekkes, om der er sket ændringer i modulet, som gør at de danske tilpasninger skal justeres.

Derudover foreslår jeg, at vi så vidt muligt lader den engelske tekst stå, så det er let at se hvor vi har ændret. Dvs. hvis der skal "slettes" noget, så kan vi udkommentere det. Skal der tilføjes noget, så bør der være en tydelig angivelse af, at her er der tilføjet noget. Hjælpeteksten om regulære udtryk er en fin tilføjelse, da de hjælper med at forstå, hvad der sker. Endelig foreslår jeg, at man så vidt muligt kun retter 1 ting ad gangen og angiver en god forklaring i redigeringsbeskrivelsen. (For mig er tankestreg/bindestreg en ting, oversættelse af fejlkategorier en anden ting og konfiguration af IABot en tredje ting osv.)

@Dipsacus fullonum: har du helt styr på hvad der skal ændres og hvordan? Hvis ja, så er det jo lettere end hvis @Honymand: eller jeg skal sætte os ind i det. --MGA73 (diskussion) 7. maj 2021, 23:19 (CEST)[svar]

Jeg har nu forsøgt mig med:
  1. Modul:Citation/CS1: Special:Diff/10762020
  2. Modul:Citation/CS1/Date validation: Special:Diff/10762009
Jeg ved ikke om det er nødvendigt/korrekt at ændre i hovedmodulet eller om ~Date validation klarer det hele med den nye kode fra da.wiki. --MGA73 (diskussion) 8. maj 2021, 14:22 (CEST)[svar]
Rettelserne gav en masse nye fejl, så det var ikke løsningen. --MGA73 (diskussion) 8. maj 2021, 15:49 (CEST)[svar]

Jeg har lige spurgt på enwiki og fået svaret "There are two hyphen/dash converters one in ~/Date validation for dates and the other in the main module for |pages=, |issue=, etc.". Jeg ville bare lige være sikker. --MGA73 (diskussion) 10. maj 2021, 16:56 (CEST)[svar]

Jeg har lige testet Special:Diff/10764167 og den bevirker at
  1. |date=2018-2019 vises som "2018¤¤¤2019."
  2. |date=maj 2018 - juni 2019 vises som "maj 2018 ¤¤¤ juni 2019."
  3. |date=maj-juni 2019 vises som "maj¤¤¤juni 2019."
Dvs. den retter for det første kun den korte streg og for det andet retter den i intervaller med år og måned/år men ikke i dag/måned/år. Nok mest til mig selv :-) --MGA73 (diskussion) 10. maj 2021, 17:23 (CEST)[svar]

Så har jeg rettet igen i

  1. Modul:Citation/CS1: Special:Diff/10766368

Denne ændring bør IKKE foretage nogle ændringer i relation til datoer men derimod til sidetal mv. jf. ovenfor. --MGA73 (diskussion) 13. maj 2021, 17:54 (CEST)[svar]

Det viste sig at der skulle rettes et par linjer mere Special:Diff/10767559 og Special:Diff/10767563. --MGA73 (diskussion) 14. maj 2021, 23:14 (CEST)[svar]
Den første ændring (10766368) var vist overflødig. Jeg har i alt fald udkommenteret den ved Special:Diff/10767571. --MGA73 (diskussion) 14. maj 2021, 23:25 (CEST)[svar]

Hej @Honymand:. Da jeg forsøgte mig med Special:Diff/10763314 så gik det ikke så godt. Jeg har nu kigget lidt mere på det og jeg spekulerer på, om det virker bedre hvis jeg bruger "param_val.val" i stedet for "param_val" og andre former for "~.val" for at matche de navne, der bruges i resten af koden. Hvad tænker du om det? --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 00:01 (CEST)[svar]

@MGA73: Jeg tror det er en mulighed. I hvert fald de steder hvor man skal bruge :match og :gsub m.v. Men det kan også være at du i stedet for param_val:match(xxx) skal bruge mw.string.match(param_val, xxx). Kommer an på om du også med param_val.val:match(xxx) får fejlen "attempt to call method 'match' (a nil value)"
--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 09:42 (CEST)[svar]
@Honymand:. Special:Diff/10767896 medfører mange fejl. Hvordan ville du bruge mw.string.match? Har du mod på at prøve at rette? --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 10:24 (CEST)[svar]
@MGA73: Jeg prøver lige. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 11:15 (CEST)[svar]
@MGA73: Nu har jeg prøvet (dog uden at det virker) - men du kan lige se hvordan i linje 1060. Du må gerne fjerne min rettelse når/hvis du ruller andet tilbage.
Jeg får fejlen: Lua-fejl: bad argument #1 to 'match' (string expected, got table).
og den giver mig noget ekstra information. Vi vidste at "param_val" hverken kender til ".val" eller ":match", nu ved vi også at param_val er en table.
Problemet som jeg ser det er i den kode der kalder date_hyphen_to_dash() funktionen. Ikke fordi der nødvendigvis er noget galt, men jeg ville gerne se den kode - og det kan jeg ikke finde ud af. Det er i den kaldende kode at paramtrene til date_hyphen_to_dash() funktionen opbygges - her kan man se hvad det er man får ned. Samtidig ærger det ,ig at jeg ikke kan finde ud af at udskrive "param_val" bare for at se hvad den er; det ville jeg kunne i en debugger, men her på wiki ved jeg ikke hvordan man gør.
Problemet er helt kort at vi ikke ved hvad "param_val" faktisk indeholder - vi ved blot at den ikke indeholder nogen af de forventede ting (så som .val eller :match)
Men hvis du kan udpege HVOR date_hyphen_to_dash() bliver kaldt, så kan jeg se på det. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 11:30 (CEST)[svar]
@Honymand: Linje 2979 i Modul:Citation/CS1/sandkasse. Kan du bruge den til noget?
@MGA73: Ja, her er bavianen. Jeg eksperimenterer lidt mere.
		local date_parameters_list = {
			['access-date'] = {val = AccessDate, name = A:ORIGIN ('AccessDate')},
			['archive-date'] = {val = ArchiveDate, name = A:ORIGIN ('ArchiveDate')},
			['date'] = {val = Date, name = Date_origin},
			['doi-broken-date'] = {val = DoiBroken, name = A:ORIGIN ('DoiBroken')},
			['pmc-embargo-date'] = {val = Embargo, name = A:ORIGIN ('Embargo')},
			['lay-date'] = {val = LayDate, name = A:ORIGIN ('LayDate')},
			['publication-date'] = {val = PublicationDate, name = A:ORIGIN ('PublicationDate')},
			['year'] = {val = Year, name = A:ORIGIN ('Year')},
			};
--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 11:51 (CEST)[svar]
Fedt! Ellers spørger jeg bare om hjælp på enwiki. Jeg tænkte bare det var godt hvis vi kunne selv frem for at få andre til at fixe det. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 12:03 (CEST)[svar]
Jeps. Det kommer lige til at tage lidt tid, men "stay put" - så vender jeg tilbage.--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 12:07 (CEST)[svar]
@MGA73: Nu spiller det i min ene testcase (Bruger:Honymand/sandkasse) - prøv at se hvad du evt. får af fejl.--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 14:18 (CEST)[svar]

@Honymand: Koden giver i alt fald ikke direkte nedbrud på Bruger:MGA73/sandkasse, Skabelon:Citation/testcases og Moduldiskussion:Citation/CS1/Date validation/testcases. Men datoerne står vist ikke helt som de skal endnu. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 14:28 (CEST)[svar]

@Honymand: jeg synes umiddelbart at den generelt viser de rigtige datoer. Problemet er måske, at den i nogle tilfælde retter noget forkert til noget rigtigt uden at vise det med en fejlmarkering. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 14:49 (CEST)[svar]
@MGA73: Ja, jeg har kun rettet så det ikke giver nedbrud - her var mit "Nu spiller det" måske ikke præcist nok. Jeg har fået lært en del, men det er nok stadig bedst jeg holder mig til specifikke fejl og problemer. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 15:58 (CEST)[svar]
@Honymand: Det er bare super! Tak for hjælpen. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 16:01 (CEST)[svar]
@Honymand: Lol Special:Diff/10768117 rettede en del af problemerne. Vi testede ikke sandkassen men originalen. Derudover mener jeg at nogle af testene er forkerte så jeg har rettet lidt mere Special:Diff/10768119. Det får det til at se bedre ud. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 16:52 (CEST)[svar]
@MGA73: Ja, der er en markant svaghed der, i wikipedias system for test. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 21:18 (CEST)[svar]

@Honymand: Jeg har rettet i Bruger:MGA73/sandkasse#Range under år. Hvis vi vil have styr på hvor og hvordan man retter, så må vi nok hellere være systematiske og skrive noter undervejs.

Fx synes jeg at det vil være fint med en tekst på dansk om at "Her testes om xxx og hvis betingelserne er opfyldt, så gøres dit. Hvis betingelserne ikke er opfyldt, så gøres dat.".

Når vi så har styr på hvordan man retter fx år-år så er det vel rimeligt overkommenligt at retter de andre varianter :-) --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 16:18 (CEST)[svar]

Ja, det er rigtigt godt at have styr på sammenhæng mellem kode og testcases.--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 16:23 (CEST)[svar]
@Honymand: Jeg har indsat en generel hjælp her Special:Diff/10768677 og et par specifikke eksempler her Special:Diff/10768678. Det er vel kun nødvendigt de steder, hvor dawiki har brug for at tilpasse lokalt. Du er velkommen til at supplere.
Mon det ville blive mere logisk hvis vi rettede fra "if not" til "if"? --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 16:43 (CEST)[svar]
Skrev lige lidt mere Special:Diff/10768794 --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 18:14 (CEST)[svar]
Ser fint ud synes jeg.--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 19:20 (CEST)[svar]

@Honymand: jeg giver op for i dag. Som du kan se i Bruger:MGA73/sandkasse så vises år-år ikke korrekt hvis der er mellemrum involveret. Jeg mener, at det er ok at den viser de røde fejl for datoformatet er jo forkert. Men jeg synes nu koden burde forsøge at vise årstallene korrekt (altså med kort streg og ingen mellemrum). --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 20:10 (CEST)[svar]

@MGA73: Jeg ser på det.--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 21:44 (CEST)[svar]
@MGA73: Nu skal jeg lige være sikker på at vi er i sync. Koden (Date_validation modulet) har en funktion check_date() der køres først for at afgøre om noget er en gyldig dato eller ej. Denne funktion (check_date) kontrollerer kun og forsøger ikke omformatering! Den afgør så at "1998-2001" er OK, men at "1998 - 2001" og "1998- 2001" er forkerte - derfor de kommer ud med røde fejl. Funktionen date_hyphen_to_dash() forsøger omformatering, men kun for korrekte datoer. Der er så 3 muligheder
  • Lade det være som det er
  • Ændre check_date() så den accepterer "1998 - 2001" og "1998- 2001" som korrekte - så de senere kan formateres pænt (så vil alle 3 cases blive formateret ens og uden fejl)
  • Lave mere grundlæggende om i systemet så check_date() også kan ændre formatering (så vil der stadig være 2 cases med fejl, men alle vil blive formateret ens)
--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 22:43 (CEST)[svar]
@Honymand og Steenth: Så blev vi da så kloge og det giver jo god mening. Nu har jeg tænkt lidt over det, og jeg synes, at vi skal lade det være. Meningen må jo være, at fejl skal rettes og lige præcis bindestreger bør være overkommelige at rette. Dvs. udfordringen er så nu "kun" at se, om der er nogle "rigtige" datoer, der står forkert. --MGA73 (diskussion) 17. maj 2021, 09:48 (CEST)[svar]
@Honymand: I Bruger:MGA73/sandkasse#Forventet_OK er det så vidt jeg kan se dem, der måske stadig er udfordringer med. Jeg er ikke helt sikker på om de 2 sidste er ok eller ej. Måske burde måneden stå med stort. --MGA73 (diskussion) 17. maj 2021, 18:44 (CEST)[svar]

@Honymand:!!! Se så Special:Diff/10769630! Det hjalp da på det :-D --MGA73 (diskussion) 17. maj 2021, 19:16 (CEST)[svar]

@MGA73: Ser godt ud. Du er ved at være pro :-) --Honymand (diskussion) 17. maj 2021, 21:48 (CEST)[svar]

@Honymand og Steenth: Jeg kan se, at maj-juni 2021 giver fejl i både det eksisterende ("Title". maj-juni 2021.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link)) og det nye ("Title". maj-juni 2021.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link)) modul. Jeg troede egentlig, at det var en gyldig angivelse. Er der en af jer der ved hvordan det bør skrives? --MGA73 (diskussion) 19. maj 2021, 20:26 (CEST)[svar]

@MGA73: Jeg får ikke umiddelbart nogen fejl her Bruger:Honymand/sandkasse - hvad er det jeg overser.--Honymand (diskussion) 19. maj 2021, 20:52 (CEST)[svar]
@Honymand: se Bruger:MGA73/common.css som jeg har stjålet fra Steen :-) --MGA73 (diskussion) 19. maj 2021, 21:01 (CEST)[svar]
Jeg har ikke fundet specielt mange danske dato-intervaller. De fleste, som jeg har håndteret, er engelske. Alle fejl er på listen på Bruger:Steenth/sandkasse69 og Kategori:CS1-vedligeholdelse: Dato-format har jeg ikke tjekket efter mønster.. Så jeg har ikke meget at bidrage med. --Steen Th (diskussion) 19. maj 2021, 21:21 (CEST)[svar]
Jeg har også fixet et par engelske, men jeg synes jo ikke maj-juni 2021 er forkert. Det er vel sådan vi skriver det i Danmark? Det giver ingen mening at rigtige datoangivelser giver en fejl. Så hvis vi er enige om, at det er korrekt at skrive maj-juni så må opgaven vel være at rette modulet, så det ikke viser en fejl. --MGA73 (diskussion) 19. maj 2021, 22:20 (CEST)[svar]

@MGA73: Det er ærgerligt at arbejdet med IABot er gået i stå. Sådan som jeg forstår det, er problemet primært at vi ikke ved hvad IABot forventer af modulkoden for at virke, eller om det overhovedet er muligt for botten at komme til at fortså datoangivelser efter de danske tegnsætningsregler. Jeg kan ikke se pointen i at genimportere modulerne fra engelsk, og så genindsætte behandling af datoer på dansk hvis IABot ikke vil kunne forstå de danske datoformater. Jeg har tidligere nægtet at arbejde med dette i blinde, og gør det fortsat. Så er der noget nyt med hensyn til at fremskaffe dokumentation for hvordan IABot virker, og præcist hvilke krav den stiller til både kodningen af mudulerne og tilladte datoformater? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 12:47 (CEST)

@Dipsacus fullonum: Der er ikke noget nyt. Modulets primære funktion er at styre alt der har noget med kildehenvisninger at gøre. Dvs. modulet definerer fx hvordan vi gerne vil have datoer vist på da.wiki og hvordan vi bruger tankestreger/bindestreger. Som jeg forstår det, så bruger IABot blot den opsætning modulet definerer. Dvs. vi skal ikke definere noget særligt af hensyn til IABot. Altså ud over at navngive de parametre, der bruges til at henvise til InternetArchive. Dvs fx archive-url og archive-date. --MGA73 (diskussion) 16. okt 2021, 13:01 (CEST)
Hvis vi ikke skulle gøre noget særligt, så ville IABot fungere sammen med modulet som er det er nu. For mig ligner det snarere at IABot ikke forstår de danske måder at skrive datoer på (fx mht. til brug af punktum og bindestreg). Hvis det er tilfældet, kan vi ikke gøre noget ud over at fejlmelde eller evt. ændre IABot. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 13:07 (CEST)

Deadurl og UrlStatus

Jeg ser at parameteren Deadurl ser ud til at blive ignoreret, selv om den optræder i Skabelon:Cite web som en gyldig parameter i dens TemplateData, og selv om UrlStatus ikke optræder i Cite web som en gyldig parameter.

Koden siger:

 -- if 'no' ~= DeadURL and 'nej' ~= DeadURL then
 if 'live' ~= UrlStatus and 'ok' ~= UrlStatus then

Det holder jo ikke, for så kan man ikke via VisualEditor angive en arkivadresse på en cite web, hvor originalen stadig eksisterer.

Er der nogen der ved, hvorfor DeadURL ignoreres i Lua-koden?

Hvis den ignoreres, så skal alle eksisterende DeadURL-parametre jo omformes til UrlStatus på alle sider.

Og uanset hvad, så skal Cite web-parametrene tilpasses til den faktiske kode. Det går ikke at ignorere DeadURL, uden at parameteren først er erstattet med dens afløser i TemplateData (og dokumentation) for alle de skabeloner, som anvender CS1, og også erstattet i alle anvendelser på alle sider.

Indtil alt det er sket, så bør Lua-koden acceptere både DeadURL og UrlStatus og handle fornuftigt på dem (herunder skal det afgøres, hvilken der vinder ved en konflikt mellem dem).

--Jhertel (diskussion) 29. maj 2021, 01:48 (CEST)[svar]

@Jhertel: Hvis du ser ovenfor under #Opdatering_2021_pga_IABot så kan du se, at jeg har foreslået at opdatere koden med indhold fra den engelske wikipedia i stedet for at prøve at reparere den eksisterende kode.
Den nuværende kode er en blanding af den gamle danske kode (som er taget fra den engelske) kombineret med noget fra den nye engelske kode. Det har gjort, at det så ud til at virke, men ved nærmere eftersyn, så viste det sig, at det ikke virkede som vi havde forventet. Desværre ser det ud til, at næsten uanset hvad man svarer, så betragtes det som om at linket er dødt. Se fx Wikipedia:Landsbybrønden/Brug_archive.org#Konfigurering_mht._døde_link_-_skal_ja_og_nej_betyde_det_samme?.
Hvis du har styr på kode, så må du meget gerne hjælpe med at få tjekket og om nødvendigt rettet CS1-koden i sandkasserne. Jeg håber og tror, at når vi skifter til den, så vil det fjerne de fleste problemer.
Så skal der formentlig "ryddes op" andre steder. For der er desværre nok en række link der står forkert angivet som døde/levende. --MGA73 (diskussion) 13. jun 2021, 11:28 (CEST)
@MGA73: Tak for henvisningen og forklaringen. Jeg forstår. På trods af kodeerfaring har jeg desværre ikke kræfter og overblik nok over det samlede system til selv at turde gå ind i det, så egentlig var mit indlæg vel blot en rapport. Inden jeg skrev indlægget skimmede jeg hvad der var skrevet, men fandt ikke lige præcis det jeg nævnte nævnt klart nok til, at jeg selv forstod, at det var blevet nævnt.
Men generelt er jeg klart tilhænger af at lade engelsk Wikipedia styre (fordi den nok har flere hundrede gange så mange øjne og hænder på og derfor nok stort set altid kommer frem til det mest fornuftige) og at lave så få tilpasninger på dansk Wikipedia som muligt, og skille de få ændringer ud i separate moduler, som arbejder sammen med de oprindelige engelske moduler, hvis det er muligt. Altså så det er meget nemt at opdatere modulerne med koden fra engelsk Wikipedia. --Jhertel (diskussion) 13. jun 2021, 20:12 (CEST)
@Jhertel: Du behøver ikke kunne overskue det samlede system. Hvis du bare fixer de 2 linjer med fejl, så er det super ;-) Jeg har egentlig lyst til at prøve at kopiere sandkassen ind i live-modulerne, for så er det lettere at se om det virker og hvad der evt. ikke virker. --MGA73 (diskussion) 13. jun 2021, 20:24 (CEST)
@MGA73: Tak for opmuntringen! Jeg er bare så vant til at have fuldt overblik over de systemer, jeg ændrer, for at sikre mig, at det, jeg ændrer, ikke har utilsigtede sideeffekter eller gør systemet inkonsekvent. Så bryder mig ikke om at foretage en ændring i noget jeg ikke først fuldt forstår. --Jhertel (diskussion) 17. jun 2021, 12:56 (CEST)
@Jhertel: Det samme her :-) --MGA73 (diskussion) 17. jun 2021, 13:48 (CEST)

mismatches between whitelist and configuration

At en.wiki we have a handful of templates that are intended to act as non-English to English cs1|2 template translators. I am writing a Lua module to do a better job of those translations. I notice that some parameters in Modul:Citation/CS1/Whitelist are not in Modul:Citation/CS1/Configuration and also some parameters listed in Modul:Citation/CS1/Configuration are not in Modul:Citation/CS1/Whitelist.

I have hacked a module in my sandbox that compares ~/Whitelist against ~/Configuration. It is just a hack and only operates from the debug console in edit mode. Here are the commands:

=p.aliases – returns the list of parameters and their associated meta parameter from the ~/Configuration module
=p.aliases_dups – returns a list of parameters that appear in more than one meta parameter (not necessarily a bad thing depending on the version of the cs1|2 module suite)
=p.whitelist – returns the list of parameters from the ~/Whitelist module
=p.alias_params_not_in_whitelist – returns a list of parameters found in the ~/Configuration module but not found in the ~/Whitelist module
=p.wh_params_not_in_aliases – returns a list of parameters found in the ~/Whitelist module but not found in the ~/Configuration module

I hope that this hack is useful. I there are questions or comments, please ping me.

Trappist the monk (diskussion) 28. aug 2021, 20:18 (CEST)

  • @Trappist the monk: Thanks a lot. I have not updated the Danish module yet. I got stuck in the last changes but someone said yes to have a look and check if it is ready to fly. Your hack will be very handy and make it easier to check for errors. I really hope that from now on it will be much easier to implemet changes from English Wikipedia. Thanks a lot for your help. --MGA73 (diskussion) 30. aug 2021, 08:13 (CEST)
    Because my notices list shows that you thanked me for an edit I made to Modul:Citation/CS1/sandkasse several months ago, I have added the ability to evaluate the sandboxen. To do that, set use_sandboxen = true;. =p.aliases_dups, I think, has particularly interesting results.
    Trappist the monk (diskussion) 30. aug 2021, 15:24 (CEST)

s2cid

Vi har et stigende antal referencer i artikler oversat fra andre sprog (mest engelsk) med parameteren |s2cid= som i øjeblikket giver fejlmeddelelsen "Ukendt parameter |s2cid= ignoreret" og placerer siden i Kategori:Sider med kildeangivelser med ikke-understøttede parametre. Jeg vil derfor gerne sakse behandlingen af parameteren fra modulerne på enwiki og rette Modul:Citation/CS1/Configuration, Modul:Citation/CS1/Whitelist og Modul:Citation/CS1/Identifiers. Så vidt jeg kan se, er ændringen forholdsvis simpel og vil ikke påvirke modulerne i øvrigt. Er der indvendinger eller bemærkninger? Er der andet som trænger til opdatering i øjeblikket? Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 12:33 (CEST)

@Dipsacus fullonum: Jeg synes det er fint at opdatere modulet. Men jeg synes det bedste er at importere hele modulet fra den Engelske Wikipedia for at gøre den fremtidige vedligeholdelse lettere. Det danske modul bygger på en gammel version fra den Engelske Wikipedia, og da det engelske modul er ændret væsentligt, så er det ikke længere muligt blot at kopiere de engelske kode over og tilpasse den lidt. Dvs. det er derfor meget få brugere, der kan vedligeholde det fremover.
Jeg har forsøgt at importere hele modulet igen jf. ovenfor, men der er et par ting omkring datoformatering jeg ikke er sikker på er helt korrekt. Så derfor har jeg ikke implementeret det. --MGA73 (diskussion) 16. okt 2021, 13:11 (CEST)