Rønnede Kro: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 10 måneder siden
m
ingen redigeringsopsummering
(Oprettede eller redigerede 2 arkivlinks ud af 6 analyserede links, se hjælp) #IABot (v2.0.8)
mNo edit summary
'''Rønnede Kro''' er en dansk [[Landevejskroer i Danmark|landevejskro]], som blev opført af [[Gisselfeld|Gisselfeld Kloster]] i 1825, og har gennem tiden haft en afgørende betydning for lokalområdet.{{kilde mangler|dato=august 2015}} På grund af kroens beliggenhed i området oprettede man allerede i 1826 et postkontor på kroen hvilket blandt andet betød, at [[diligence]]n gjorde holdt på kroen og fik skiftet heste i kroens rejsestald.
 
[[H.C. Andersen]] har desuden flere gange nævnt Rønnede Kro i sine breve, da det var netop her, han stod af diligencen, når han skulle besøge de omkringliggende godser. Til kroen hørte således både postkontor, rejsestald, et landbrug på mere end 130 [[Tønde land|tøndetønder]] landbrugsjord og naturligvis kroophold for de rejsende, så der var nok at se til for kroens forpagter.
 
Rønnede Kro har siden opførelsen været kgl. privilegeret. Det betød, at kroen ud fra kongelige anordninger fik rettigheder til at stå til rådighed for de rejsene med bl.a. bespisning, overnatning og plads til rytteres heste. Kgl. privilegerede kroer lå ved de mest benyttede veje og i de fleste tilfælde med en dagsrejse mellem dem dvs. 2-4 mil.
4.639

redigeringer

Navigationsmenu