Strøby Egede: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m beskyttede "Strøby Egede": Robot: Beskytter en liste af filer. ([Flyt=Bloker uregistrerede brugere] (udløber 8. apr 2021, 08:10 (UTC)) [Redigér=Bloker uregistrerede brugere] (udløber 8. apr 2021, 08:10 (UTC)))
Oprettede eller redigerede 0 arkivlinks ud af 2 analyserede links, se hjælp) #IABot (v2.0.8.6
Linje 46: Linje 46:


Området var beboet allerede i [[stenalderen]], hvilket fundet af en grav fra slutningen af [[jægerstenalderen]] for omkring 6000 år siden, med skeletterne af 3 voksne og 5 børn, vidner om.
Området var beboet allerede i [[stenalderen]], hvilket fundet af en grav fra slutningen af [[jægerstenalderen]] for omkring 6000 år siden, med skeletterne af 3 voksne og 5 børn, vidner om.
Graven, den såkaldte ''Strøbygrav'', er det største og et af de ældste gravfund fra stenalderen og kan ses på [[Køge Museum]]<ref>[http://oldtiden.natmus.dk/udstillingen/jaegerstenalderen/en_kvinde_og_et_barn_fra_goengehusvej/stenalderens_massegrave/ Stenalderens "massegrave"]Nationalmuseet</ref><ref>[http://www.koegemuseum.dk/Presse/Familiedag.pdf Familiedag på Køge Museum om stenalder]</ref>.
Graven, den såkaldte ''Strøbygrav'', er det største og et af de ældste gravfund fra stenalderen og kan ses på [[Køge Museum]]<ref>[http://oldtiden.natmus.dk/udstillingen/jaegerstenalderen/en_kvinde_og_et_barn_fra_goengehusvej/stenalderens_massegrave/ Stenalderens "massegrave"]{{Dead link|date=januar 2022 |bot=InternetArchiveBot |fix-attempted=yes }}Nationalmuseet</ref><ref>[http://www.koegemuseum.dk/Presse/Familiedag.pdf Familiedag på Køge Museum om stenalder]</ref>.


== Kilder ==
== Kilder ==

Versionen fra 14. jan. 2022, 05:12

Strøby Egede
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Sjælland
Kommune Stevns Kommune
Sogn Strøby Sogn
Postnr. 4600 Køge
Demografi
Strøby Egede by 4.984[1] (2023)
Kommunen 23.692[1] (2023)
 - Areal 250,19 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.stevns.dk
Oversigtskort

Strøby Egede er en kystbySydsjælland med 4.984 indbyggere (2023)[1] inkl. Strøby Ladeplads.

Strøby Egede er beliggende i Strøby Sogn ved Køge Bugt en kilometer nord for Valløby, fem kilometer sydøst for Køge og seks kilometer øst for Herfølge. Byen tilhører Stevns Kommune og er beliggende i Region Sjælland.

Strøby Egede er kommunens største byområde.

Området var beboet allerede i stenalderen, hvilket fundet af en grav fra slutningen af jægerstenalderen for omkring 6000 år siden, med skeletterne af 3 voksne og 5 børn, vidner om. Graven, den såkaldte Strøbygrav, er det største og et af de ældste gravfund fra stenalderen og kan ses på Køge Museum[2][3].

Kilder

Stevns fyrSpire
Denne artikel om geografi i Stevns Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi