Ejby (Lejre Kommune): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m beskyttede "Ejby (Lejre Kommune)": Robot: Beskytter en liste af filer. ([Flyt=Bloker uregistrerede brugere] (udløber 8. apr 2021, 08:10 (UTC)) [Redigér=Bloker uregistrerede brugere] (udløber 8. apr 2021, 08:10 (UTC)))
No edit summary
Tags: Tilbagerullet Visuel redigering
Linje 40: Linje 40:
}}
}}
{{harflertydig|Ejby}}
{{harflertydig|Ejby}}
'''Ejby''' er en [[by]] på [[Midtsjælland]] med {{vis indbyggere DK|350-10815}}, beliggende i [[Rye Sogn]] i den sydlige del af [[Hornsherred]] ved [[Isefjorden]], ca. 10 kilometer øst for [[Holbæk]]. Byen ligger i [[Lejre Kommune]] og tilhører [[Region Sjælland]].
'''Ejby''' er en [[by]] på [[Midtsjælland]] med {{vis indbyggere DK|350-10815}}, beliggende i [[Rye Sogn]] i den sydlige del af [[Hornsherred]] ved [[Isefjorden]], ca. 10 kilometer øst for [[Holbæk]]. Byen ligger i [[Lejre Kommune]] og tilhører [[Region Sjælland]]. Ejby er henholdsvis 55 km væk fra København, og 307 km væk fra Aarhus[3].


'''Fastalavn'''

Hvert år, tager børnene fra den lokale skole, hen til bramsnæsvig plantage[3]. De kommer hvert år, for at købe den årlige første sprunget [[Agurketid|agurk]]. Derefter tager skolebørnene videre til den lokale netto, hvor det er begyndt at være en tradition, at de ældre børn fra skolen, køber dåse tun. Hvorefter de åbner den ude på parkeringspladsen. Nogen køber mayonnaise med. Derefter går børnene, med tun i hånden (uden dåse), hen mod føllespladsen, hvor det årlige [[Fastelavn|fastalavnsbål]] bliver tændt. Så kan eleverne fri deres hænder, hvor de en efter en, kaster tun på bålet.


== Kilder ==
== Kilder ==
{{Reflist}}
{{Reflist}}

# (Indbyggertal)
# google maps
# https://www.bramsnaesvig-grundejer.dk/blade/blad13.pdf
{{Områder i Lejre Kommune}}
{{Områder i Lejre Kommune}}
{{Lejre-geostub}}
{{Lejre-geostub}}

Versionen fra 20. jan. 2022, 00:30

Ejby
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Sjælland
Kommune Lejre Kommune
Sogn Rye Sogn
Postnr. 4070 Kirke Hyllinge
Demografi
Ejby by 1.988[1] (2023)
Kommunen 28.930[1] (2023)
 - Areal 255,47 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.lejre.dk
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Ejby. (Se også artikler, som begynder med Ejby)

Ejby er en byMidtsjælland med 1.988 indbyggere (2023)[1], beliggende i Rye Sogn i den sydlige del af Hornsherred ved Isefjorden, ca. 10 kilometer øst for Holbæk. Byen ligger i Lejre Kommune og tilhører Region Sjælland. Ejby er henholdsvis 55 km væk fra København, og 307 km væk fra Aarhus[3].


Fastalavn

Hvert år, tager børnene fra den lokale skole, hen til bramsnæsvig plantage[3]. De kommer hvert år, for at købe den årlige første sprunget agurk. Derefter tager skolebørnene videre til den lokale netto, hvor det er begyndt at være en tradition, at de ældre børn fra skolen, køber dåse tun. Hvorefter de åbner den ude på parkeringspladsen. Nogen køber mayonnaise med. Derefter går børnene, med tun i hånden (uden dåse), hen mod føllespladsen, hvor det årlige fastalavnsbål bliver tændt. Så kan eleverne fri deres hænder, hvor de en efter en, kaster tun på bålet.

Kilder

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  1. (Indbyggertal)
  2. google maps
  3. https://www.bramsnaesvig-grundejer.dk/blade/blad13.pdf
Lejre MuseumSpire
Denne artikel om geografi i Lejre Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi