Forskel mellem versioner af "Statens Kunstfond"

Spring til navigation Spring til søgning
113 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
Præcisering
(livsvarig ydelse tilføjet)
(Præcisering)
'''Statens Kunstfond''' har til formål at fremme dansk skabende [[kunst]]. [[Fond]]enFonden kan yde støtte til alle former for kunstnerisk skabende virksomhed.
 
Statens Kunstfonds midler anvendes til bl.a. treårige [[stipendie]]r, arbejds- og [[rejselegat]]er og [[komponisthonorarer]], til indkøb af [[kunstværk]]er og til udførelse af kunstværker i det offentlige rum (billedkunstneriske udsmykningsopgaver). Fonden kan også præmiere kunstneriske værker.
Det er kvaliteten af den kunstneriske produktion og det kunstneriske talent, der er det afgørende kriterium for tildeling af støtte fra Statens Kunstfond. Statens Kunstfond står også for livsvarige ydelser til kunstnere, tildeling af livsvarig ydelse foretages af Kulturministeriet efter indstilling fra Statens Kunstfonds repræsentantskab og efter forelæggelse for Folketingets Finansudvalg. Fonden er således ikke en [[fond (selvejende)|fond]] i fondslovens forstand, idet den ikke råder over egne midler.
 
[[Sekretariat]]sfunktionerne for Statens Kunstfonds otte kunstkyndige tremandsudvalg, for fondens bestyrelse og repræsentantskab varetages fra 1. juli 2003 i [[Kunststyrelsen]].
Anonym bruger

Navigationsmenu