Spring til indhold

Skovskolen: Forskelle mellem versioner

119 bytes tilføjet ,  for 8 måneder siden
(flertydiglinkfix : Kagerup (Gribskov Kommune))
[[Fil:Nødebo - Skovridergården 2.JPG|thumb|Skovridergården ved Nødebo, hvor Skovskolens administration holder til.]]
'''Skovskolen''' i [[Nødebo]] er en afdeling under Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved [[Københavns Universitet]]. Skovskolen holder til på to matrikler: Skovskolen i [[Nødebo]] og Skovskolen Eldrupgård i Auning på Djursland.
 
Da Skovskolen blev oprettet i 1948, var det som en selvstændig uddannelsesinstitution, der skulle ruste skovens arbejdere til nye tider. Dansk [[skovbrug]] skulle være et konkurrencedygtigt erhverv og ny teknologi – først og fremmest [[motorsav]]en – skulle introduceres til skovarbejderne.
Skovskolen gik i begyndelsen under navnet Skovarbejderskolen og fik til huse i gamle træbarakker ved [[Kagerup (Gribskov Kommune)|Kagerup]] i [[Nordsjælland]]. På kurser af fire ugers varighed lærte eleverne, der ofte havde mange års erfaring med arbejde i skoven, at håndtere den nye tids teknologi.
 
Siden har Skovskolen gennemgået en rivende udvikling. I 1963 flyttede Skovskolen til den nuværende lokalitet i Nødebo og over årene er skolen vokset, så den i dag uddanner både [[naturvejleder]]e, skov- og naturteknikere, [[Have- ogurbane parkingeniør]]erlandskabsingeniører, Naturnatur- og kulturformidlere og [[Skov- og Landskabsingeniør|skov- og landskabsingeniør]]er. Derudover står Skovskolen for efteruddannelsesaktiviteter for hele skovsektoren, ligesom den lægger lokaler til kurser og konferencer for det private [[erhvervsliv]]. I 2018 var der 90 ansatte, 450 studerende og 350 elever, foruden 1000 kursister<ref>[https://skovskolen.ku.dk/om/ Om Skovskolen – Københavns Universitet<!-- Botgenereret titel -->]</ref>.
 
Hovedbygningen i Nødebo er den gamle, [[Stråtag|stråtækte]] [[skovrider]]gård Skovfryd, mens de øvrige bygninger på Skovskolen løbende er blevet opført i harmoni med den omgivende skov. De mange lave bebyggelser giver Skovskolen et præg af landsbymiljø.
 
Danmarks fjerdestørste skov, [[Gribskov]], ligger som nabo Skovskolen, og den bruges til aktiviteter i forbindelse med uddannelserne, og en af Danmarks største søer, [[Esrum Sø]], ligger ligeledes tæt ved. Med de store universitetsfusioner i 2007 blev Skovskolen en del af [[Det Biovidenskabelige Fakultet]], der igen med fakultetsfusionen pr. 1. januar 2012 blev en del af [[Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet]] ved Københavns Universitet.
Anonym bruger