Skovskolen: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
29 bytes tilføjet ,  for 6 måneder siden
Indsat link til Wikipediasiden om urban landskabsingeniør
(Indsat link til Wikipediasiden om urban landskabsingeniør)
Skovskolen gik i begyndelsen under navnet Skovarbejderskolen og fik til huse i gamle træbarakker ved [[Kagerup (Gribskov Kommune)|Kagerup]] i [[Nordsjælland]]. På kurser af fire ugers varighed lærte eleverne, der ofte havde mange års erfaring med arbejde i skoven, at håndtere den nye tids teknologi.
 
Siden har Skovskolen gennemgået en rivende udvikling. I 1963 flyttede Skovskolen til den nuværende lokalitet i Nødebo og over årene er skolen vokset, så den i dag uddanner både, skov- og naturteknikere, [[Urban landskabsingeniør|urbane landskabsingeniører]], natur- og kulturformidlere og [[Skov- og Landskabsingeniør|skov- og landskabsingeniør]]er. Derudover står Skovskolen for efteruddannelsesaktiviteter for hele skovsektoren, ligesom den lægger lokaler til kurser og konferencer for det private [[erhvervsliv]]. I 2018 var der 90 ansatte, 450 studerende og 350 elever, foruden 1000 kursister<ref>[https://skovskolen.ku.dk/om/ Om Skovskolen – Københavns Universitet<!-- Botgenereret titel -->]</ref>.
 
Hovedbygningen i Nødebo er den gamle, [[Stråtag|stråtækte]] [[skovrider]]gård Skovfryd, mens de øvrige bygninger på Skovskolen løbende er blevet opført i harmoni med den omgivende skov. De mange lave bebyggelser giver Skovskolen et præg af landsbymiljø.
Anonym bruger

Navigationsmenu