Metasprog: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Villy Fink Isaksen, fjerner ændringer fra 82.211.255.252 (diskussion | bidrag)
m Retter flertydige links til Sætning (link ændret til Sætning (grammatik)) med DisamAssist.
 
Linje 1: Linje 1:
'''Metasprog''' er at beskrive [[sprog]] (f.eks. [[sætning]]er) med sprog. Det kunne f.eks. være at man [[parafrase]]rer en sætning til en sætning, som beskriver sætningen som en påstand om sætningens korrekthed, f.eks. "Denne hat er sort." kan skrives som "''Sætningen, 'denne hat er sort', er sand''" eller "Personen påstår, at denne hat er sort" i metasprog.
'''Metasprog''' er at beskrive [[sprog]] (f.eks. [[Sætning (grammatik)|sætning]]er) med sprog. Det kunne f.eks. være at man [[parafrase]]rer en sætning til en sætning, som beskriver sætningen som en påstand om sætningens korrekthed, f.eks. "Denne hat er sort." kan skrives som "''Sætningen, 'denne hat er sort', er sand''" eller "Personen påstår, at denne hat er sort" i metasprog.


{{sprogstub}}
{{sprogstub}}

Nuværende version fra 10. apr. 2022, 12:55

Metasprog er at beskrive sprog (f.eks. sætninger) med sprog. Det kunne f.eks. være at man parafraserer en sætning til en sætning, som beskriver sætningen som en påstand om sætningens korrekthed, f.eks. "Denne hat er sort." kan skrives som "Sætningen, 'denne hat er sort', er sand" eller "Personen påstår, at denne hat er sort" i metasprog.

SprogSpire
Denne artikel om sprog er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.