Lysning til ægteskab: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
kats
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Lysning af bryllup''', bekendtgørelse fra [[prædikestol]]en af et forestående [[bryllup]]. Tidligere skulle præsten tre [[søndag]]e i træk bekendtgøre, at et par skulle vies, for derigennem at sikre at der ingen protester var. Den obligatoriske lysning blev afskaffet i [[1969]], men lysning kan stadig foretages, hvis brudeparret ønsker det.
'''Lysning af bryllup''', bekendtgørelse fra [[prædikestol]]en af et forestående [[bryllup]]. Tidligere skulle præsten tre [[søndag]]e i træk bekendtgøre, at et par skulle vies, for derigennem at sikre at der ingen protester var. Den obligatoriske lysning blev afskaffet i [[Danmark]] i [[1969]], men lysning kan stadig foretages, hvis brudeparret ønsker det.


Af [[lov om ægteskabs indgåelse og opløsning]]:<br>
Af [[lov om ægteskabs indgåelse og opløsning]]:<br>

Versionen fra 25. jan. 2007, 21:41

Lysning af bryllup, bekendtgørelse fra prædikestolen af et forestående bryllup. Tidligere skulle præsten tre søndage i træk bekendtgøre, at et par skulle vies, for derigennem at sikre at der ingen protester var. Den obligatoriske lysning blev afskaffet i Danmark i 1969, men lysning kan stadig foretages, hvis brudeparret ønsker det.

Af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning:
§ 14. Efter parternes ønske kan der ske lysning ved kundgørelse fra prædikestolen. Regler herom fastsættes af kirkeministeren.