Content Management System: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robot: Ændrer Kategori:Content Management System
Kornum (diskussion | bidrag)
Tilføjet http://www.opensourcecms.com/
Linje 40: Linje 40:
*[http://cmforum.dk/ CM Forum] - uvildige artikler, debat, baggrundsinformation, erfa-grupper, kursusaktivitet og meget mere
*[http://cmforum.dk/ CM Forum] - uvildige artikler, debat, baggrundsinformation, erfa-grupper, kursusaktivitet og meget mere
*[http://www.cmswatch.com/ CMS Watch] - en uafhængig kilde af analyser og rapporter på content management og enterprise løsninger (på engelsk)
*[http://www.cmswatch.com/ CMS Watch] - en uafhængig kilde af analyser og rapporter på content management og enterprise løsninger (på engelsk)
*[http://www.opensourcecms.com/ OpenSourceCMS] - en samling af [[open source]] CMS'er, hvor man kan teste dem.



{{techstub}}
{{techstub}}

Versionen fra 3. feb. 2007, 22:58

Et Content Management System (CMS) er et stykke software til organisering og lette samarbejdet med at oprette dokumenter og andet information og hvorigennem enkeltpersoner eller grupper kan håndtere en mængde elektronisk indhold, for eksempel dokumenter, filer og billeder. Content management systemer er et system der er en del af begrebet Information management. CMS bruges også til opbevaring og single sourcing af et firmas dokumenter bestående af, men ikke begrænset til, manualer, slagsguides, tekniske manualer o.s.v. Et Content management system er sommetider en webapplikation til håndtering af hjemmesider og deres indhold. Via en webserver udgives systemets websider på internettet eller en intranet side.

Et CMS består af en række komponenter til styring af f.eks roller, rettigheder, indholdsskabeloner og arbejdsgange, der kan tilpasses efter behov.

Et CMS kan udvikles som et standardsystem eller specielt fremstilles til konkrete behov.

En speciel afart af CMS er Web Content Management (WCM) som fokuserer på et online indhold på en fælles hjemmeside på internettet eller et intranet.

WCM'er udvikles i bl.a. ASP, .NET, PHP, Java, Perl og Python.

Fordelen ved web content management systemer er, at man i de fleste kan redigere indholdet fra et vilkårligt sted ved hjælp af en almindelig webbrowser som Internet Explorer, Mozilla, Firefox og Opera, uden at skulle anvende et designprogram til at udforme siderne i, og uden at skulle kopiere de færdige sider med FTP til serveren. Desuden behøver man normalt ikke at have programmeringserfaring, da indholdet er adskilt fra præsentationen. I nogle tilfælde er det dog en fordel at kunne lidt HTML.

Udvalgte CMS-systemer

php

ASP

.NET

Se også

Eksterne henvisninger


Teknik og teknologiSpire
Denne artikel om teknik eller teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.