Forskel mellem versioner af "Chassis"

Spring til navigation Spring til søgning
2.138 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
Videregivet fra engelsk
 
(Videregivet fra engelsk)
'''Chassis''' (flertal: "chassis") er en bærende ramme, hvorpå der kan opbygges en struktur. Den har samme funktion som soklen til et hus og bruges for eksempel ved bygning af lastbiler eller kampvogne.
#REDIRECT [[Kabinet]]
 
== Eksempler på brug ==
[[Image:ToyotaTundraChassis.jpg|thumb|Eksempel på et bilchassis]]
*For så vidt angår motorkøretøjer omfatter '''chassiset''' rammen plus det udstyr, der er nødvendigt for køretøjet kan bevæge sig, så som [[motor]], [[gearkasse]], [[drivaksel]], [[differentiale]]t og [[hjulophænget]]. Karosseriet, som er unødvendigt for køretøjets evne til at bevæge sig, opbygges på chassiset. Motorkøretøjsfabrikanterne leverer ofte udgaver, der kun består af et chassis eller af chassis og et tomt karosseri eventuelt kun af førerhus og chassis, som kan udstyres med specialiserede karosserier eller lad. Det kan være [[autocamper]]e, [[brandbil]]er, [[ambulance]]r, [[flyttebil]]er og lignende.
 
*I en [[flyvemaskine]] består '''chassiset''' kun af landingsstellet. Selve flykroppen indgår ikke.
 
*En [[kampvogn]]'s '''chassis''' består af den nederste del af kampvognen, hvilket indbefatter [[larvefødder]]ne, motoren, førersædet og mandsskabskabinen. Kampvognschassiset tjener ofte som platform for andet end end en kampvogn, det kan være [[pansret mandskabs vogn]]e (PMV), udstyr til ingeniørtropper osv.
 
*Et '''chassis''' i et [[fjernsyn]], en [[radio]] eller anden elektronisk apparat består af en metal ramme, hvorpå de elektroniske kredsløb og andre elektroniske komponenter er monteret. I fravær af en metal ramme refererer chassis til selve de elektroniske kredsløb og komponenter ikke den fysiske struktur.
 
*I en [[computer]] referer '''chassis''' til den metalramme, hvorpå [[bundkortet]], [[CPU]], [[harddisk]], [[strømforsyning]]og andet udstyr er monteret. Den støtter også det "hus", der beskytter edb-delene fra støv, fugt og pilfingre.
 
== Se også==
* [[Selvbærende karosseri]]
[[Kategori:Køretøjer]]
 
 
[[de:Fahrgestell]]
[[es:Chasis]]
[[fr:Châssis]]
[[ja:シャシ (自動車)]]
[[nl:Chassis]]
[[pl:Chassis]]
[[pt:Chassis]]
[[sv:Chassi]]
[[zh:底盘]]
[[ru:Кузов]]
1.539

redigeringer

Navigationsmenu