Rugby: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m robot Tilføjer: hr:Ragbi
JAnDbot (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: cs:Ragby
Linje 21: Linje 21:
[[bg:Ръгби]]
[[bg:Ръгби]]
[[ca:Rugbi]]
[[ca:Rugbi]]
[[cs:Ragby]]
[[cy:Rygbi]]
[[cy:Rygbi]]
[[de:Rugby]]
[[de:Rugby]]

Versionen fra 27. feb. 2007, 12:48

Rugbykamp.

Rugby er en sportsgren, som minder om fodbold og amerikansk fodbold, opkaldt efter dens oprindelsessted på privatskolen Rugby School i byen Rugby i England.

Rugby er en sport med meget tæt kontakt, den kan se voldsom ud, men det er ikke voldeligt. Der er meget strikse regler om hvordan og hvornår man må tackle modstanderen, og overtrædelser bliver straffet hårdt.

Rugby er mere populært end fodbold i det sydvestlige Frankrig, især omkring Toulouse. Dette er en af årsagerne til, at fransk fodbold – på trods af landets størrelse – er mindre dominerende i europæisk fodbold end fodbold i nabolandene Italien og Spanien.

I 2003 blev det seneste World Cup, det som vi kender som VM, afholdt i Australien. England og Australien mødte hinanden i finalen, hvor England vandt 20-17 efter forlænget spilletid, på et mål af Johnny Wilkinson. Det næste World Cup bliver afholdt i Frankrig i år 2007.

I Danmark vandt Århus Rugby Klub 2006 danmarksmesterskabet, efter en 3-3 kamp i Århus imod Frederiksberg. Aalborg Rugbyklub Lynet fik en 3. plads.

Der findes også en mindre fysisk udgave af rugby kaldet touch rugby.

SportSpire
Denne artikel om sport er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Skabelon:Link FA