StarCraft: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Thijs!bot (diskussion | bidrag)
m robot Ændrer: jbo:starkraft
Linje 61: Linje 61:


== StarCraft 2 ==
== StarCraft 2 ==
Blizzard udgiver IKKe noget starcraft2. expansionsættet BroodWar er det sidste der kommer til RTS delen af starcraft.
Det er endnu ikke officielt annonceret at Blizzard arbejder på et ''[[StarCraft 2]]''. Omend flere ting kunne tyde på det, eftersom Blizzard bl.a. har opkøbt www.starcraft2.com (iflg. eng. Wikipedia). Blizzard har også udtalt de er interesseret i at producere spillet.
er man intreresseret i spillet kan man dog hente et uofficielt "mod" : "Starcraft2: xel'naga" på nettet.


Indtil videre er ''[[StarCraft: Ghost]]'' i produktion, men det betragtes af mange ikke som en egentlig efterfølger, som selvom det udspiller sig 4 år efter den seneste udgivelse, ''Brood War''. Ydermere kommer Ghost sandsynligvis heller ikke til [[PC]], og da det bliver et [[FPS]]-spil er det også blevet kritiseret af mange [[fan]]s.
Indtil videre er ''[[StarCraft: Ghost]]'' i produktion, men det betragtes af mange ikke som en egentlig efterfølger, som selvom det udspiller sig 4 år efter den seneste udgivelse, ''Brood War''. Ydermere kommer Ghost sandsynligvis heller ikke til [[PC]], og da det bliver et [[FPS]]-spil er det også blevet kritiseret af mange [[fan]]s.

Versionen fra 2. mar. 2007, 07:30

StarCraft er et realtime-strategi-spil udviklet af Blizzard Entertainment. Det var det bedst sælgende spil i 1998, hvor det udkom, og vandt afskillige priser, bl.a. for "Bedste Strategi-Spil 1998".

I 2005 estimerede Blizzard, at der var solgt omkring 9 millioner kopier af StarCraft og udvidelse StarCraft: Brood War. Hertil, kan man så tilføje alle de ulovlige distributioner af spillet. StarCraft har opnået kultstatus på internettet, specielt grundet sin multiplayerfunktion.

Selvom StarCraft bygger på science-fiction-genren kan det på mange måder sammenlignes med Blizzards tidligere kæmpe-succes, WarCraft 2. Blizzard har dog forsøgt at undgå, at StarCraft skulle blive "WarCraft i rummet", bl.a. ved at skrive hele spilmotoren om.

Grundlinjen i spillets historie følger den intergalaktiske krig mellem Terrans (mennesker), Protoss (teknologisk overlegen race) og Zergs (Alien-inspirerede væsner).

StarCraft er specielt populært i Sydkorea med nationale turneringer og profesionelle spillere. Nogle kampe bliver endda sendt i tv. Grundet den store tilslutning til spillet i Sydkorea, kaldes StarCraft også for nationalsporten i Sydkorea.

Gameplay

En mission i StarCraft handler ikke altid om den samme ting. Det centerer sig i høj grad om indsamling og forbrug af ressourcer, som består i

der kan bruges til konstruktion af enheder, opgraderinger, bygninger og tilbygninger. Måden hvorpå man gennemfører en mission, kan variere - ofte er der tale om at skulle eliminere en fjende, hvor der i andre tilfælde kan være tale om at nå til en bestemt lokation, eller noget helt tredje.

Fælles for alle missioner er, at fremgangsmåden er altafgørende for hvordan resten af ens spil vil udfolde sig. Hver race, har som følge af kritikken mod WarCraft 2, vidt forskellige egenskaber. I WarCraft 2 var racerne, rent funktionelt, identiske, set bort fra enkelte små detaljer. I StarCraft er forskellen på alle racerne store. Ser man eksempelvis på bygninger, gælder

  • Terran-bygninger kan flyve, og repareres af SCV'ere. Konstruktion af en bygning forudsætter at SCV'eren bliver stående ved bygningen.
  • Zerg-bygninger reparerer sig selv langt som over tid, og skal bygges på creep (biologisk Zerg-slim). En drone bliver nødt til at ofre sig, ved at mutere sig selv om til bygningen.
  • Protoss-bygninger har genopladeligt skjold, skal bygges i nærheden af pyloner. Arbejderen kan forlade konstruktionen, så snart den er igangsat.

Valget af race afhænger af bl.a. hvad man har det bedst med, og hvilken fokus man vil sætte. Ønsker man hurtigt, at komme igang med at kæmpe, er Zerg f.eks. en god race, fordi man hurtigt kan etablere et zergling rush.

Historie

Prolog

Episode I

Episode II

Episode III

Episode IV

Episode V

Episode VI

Noveller og fanfiktion

StarCraft fungerer også som inspiration til udformningen af officielle noveller og eBooks. Fire noveller er officielt autoriseret af Blizzard Entertainment, og to mere udgives i 2006.

Rundt omkring på internettet er der også udgivet meget fanfiktion.

StarEdit

StarEdit er et medfølgende værktøj, hvor man selv kan lave nye baner. Editoren giver både mulighed for at lave almindelige multiplayerbaner, men også for at sammensætte kontrollerede miljøer der udvikler sig omkring en historie og/eller en mission.

Landskab

Når man vælger at påbegynde arbejdet på en ny bane, vælger man først banens dimensioner, og dernæst hvilken form for landskab man ønsker. Derefter har kan man frit benytte editorens andre funktioner. Typisk påbegynder man efter oprettelse, at udforme og berige landskabet, ved eksempelvis at skabe vandløb, søer, bakker og andre arter af bund.

Når landskabet er udformet, kan man eventuelt fortsætte med, at tilføje detaljer i landskabet. Hver slags landskab har sit eget sæt af detaljer, som eksempelvis halvvejs begravede bygninger, døde mennesker, klipper, træer, osv.

Hvis man ikke laver en almindelig multiplayerbane, har man naturligvis også mulighed for, at tilføje både terran, zerg og protoss enheder og bygninger. Således kan man give hvert hold have en foruddefineret base.

Scripts

Hvis man som banedesigner ønsker kontrollerede begivenheder, anderledes missionsmål, eller lign, så kan man benytte script-funktionen.

Scriptsene tillader en omtrent alt hvad motoren indebærer. Som eksempel kan man flytte enheder, ændre deres egenskaber, ændre alliancestatus, give/trække mineraler og/eller gas, osv.

Mission Briefing

Anvender man "Use Map Settings"-funktionen når banen skal spilles, har man fra editoren også mulighed for at lave mission briefing, med talende karakterer, lydtransmissioner og rulletekst.

StarCraft 2

Blizzard udgiver IKKe noget starcraft2. expansionsættet BroodWar er det sidste der kommer til RTS delen af starcraft. er man intreresseret i spillet kan man dog hente et uofficielt "mod" : "Starcraft2: xel'naga" på nettet.

Indtil videre er StarCraft: Ghost i produktion, men det betragtes af mange ikke som en egentlig efterfølger, som selvom det udspiller sig 4 år efter den seneste udgivelse, Brood War. Ydermere kommer Ghost sandsynligvis heller ikke til PC, og da det bliver et FPS-spil er det også blevet kritiseret af mange fans.

Som aprilsnar, lavede GameSpot 1. april 2006 en artikel om, at et spil ved navn World of StarCraft var sat i produktion. Det skulle minde om World of WarCraft, blot hvor det hele udspillede sig i StarCraft-universet.

Skabelon:Link FA