Musikkonservatorium: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
No edit summary
(Ingen forskel)

Versionen fra 3. mar. 2007, 13:30

Konservatorium er betegnelsen for den højeste uddannelsesinstitution inden for praktisk musikudøvelse. I Danmark findes tre former for konservatorier: for klassisk musik, for rytmisk musik og for folkemusik. Konservatorierne findes i København, Århus, Odense, Aalborg og Esbjerg, med varierende indhold. Det er kun Det Fynske Musikkonservatorium der har en folkemusiklinje.

Konservatorierne har en adgangsprøve, hvor ansøgerne testes i deres musikalske kunnen. De testes i deres angivne hovedinstrument, men også bl.a. i deres klaver-, sang- og sammenspilsevner.

Til optagelse på konservatoriet kan man forberede sig på det såkaldte Musikalsk Grundkursus (MGK). Disse skoler har hjemme på udvalgte kommunale musikskoler. Der er som udgangspunkt ét MGK i hvert tidligere amt.

Konservatorieuddannelsen var tidligere 4-årig, med mulighed for et femte diplomår, hvor den studerende specialiserede sig i et selvvalgt område, men er nu lagt om til at have et treårigt bachelorforløb, med mulighed for at tage en to-årig kandidatoverbyggelse, hvormed man får titlen cand.musicae.