Cand.mag.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Fjerner version 1150691 af Special:Contributions/Trekkienor (Brugerdiskussion:Trekkienor), jf. fx [http://www.au.dk/da/adm/info/terminologi/c-d]
m to fag --> et eller flere fag (man kan blive cand.mag. i et enkelt fag)
Linje 1: Linje 1:
'''Cand.mag.''' (candidatus/candidata magisterii) er betegnelsen for en person, der er indehaver af en [[kandidat]]grad i to forskellige universitetsfag.
'''Cand.mag.''' (candidatus/candidata magisterii) er betegnelsen for en person, der er indehaver af en [[kandidat]]grad i et eller flere universitetsfag.


Den engelske betegnelse for cand.mag. er ''[[Master of Arts]]''.
Den engelske betegnelse for cand.mag. er ''[[Master of Arts]]''.

Versionen fra 18. mar. 2007, 15:54

Cand.mag. (candidatus/candidata magisterii) er betegnelsen for en person, der er indehaver af en kandidatgrad i et eller flere universitetsfag.

Den engelske betegnelse for cand.mag. er Master of Arts.

Uddannelsen blev ved oprettelsen i 1883 ved Københavns Universitet benævnt skoleembedseksamen, idet den var en forudsætning for ansættelse i latinskolen og i dennes afløser, gymnasieskolen.

I dag arbejder størstedelen af de uddannede stadig i gymnasieskolerne. Efterhånden finder en stigende andel af kandidaterne dog arbejde i andre skolesystemer, på andre offentlige arbejdspladser og i det private erhvervsliv.[kilde mangler]

Se også