Charlotte Munck (skuespiller): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
EPO (diskussion | bidrag)
m Gendannelse til seneste version ved Tjernobyl, fjerner ændringer fra Giissel (bidrag)
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Charlotte Munck''' (født [[2. december]] [[1969]]) er en dansk [[skuespiller]].
'''Charlotte Munck''' (født [[2. december]] [[1969]]) er en dansk [[skuespiller]].


Hun er født i [[Århus]] og opvokset i [[Ørsted]] på [[Djursland]]. Her ca. 24 kilometer fra [[Randers]] boede familien, fra hun var fem, til hun som 18-årig flyttede til [[København]]. Hun har tre søskende, der alle er musikere. Den ældste søster er sangerinde i bandet [[Armstrong (band)]], mens hendes bror spiller [[trompet|jazztrompet]] og er uddannet fra [[Rytmisk Konservatorium]]. Charlotte Muncks yngste søster er sangerinde i duoen [[Munck/Johnson]].
Hun er født i [[Århus]] og opvokset i [[Ørsted]] på [[Djursland]]. Her ca. 24 kilometer fra [[Randers]] boede familien, fra hun var fem, til hun som 18-årig flyttede til [[København]]. Hun har tre søskende, der alle er musikere. Den ældste søster er sangerinde i bandet [[Armstrong (band)|Armstrong]], mens hendes bror spiller [[trompet|jazztrompet]] og er uddannet fra [[Rytmisk Konservatorium]]. Charlotte Muncks yngste søster er sangerinde i duoen [[Munck/Johnson]].


Charlotte Munck er uddannet fra [[Skuespillerskolen]] ved [[Odense Teater]] i [[1998]], og hun har siden haft mange roller på både film, teater og tv. Blandt filmtitlerne er [[gyserfilm]]en [[Kat (film)|Kat]], [[Susanne Bier]]s [[Den eneste ene]], [[Kongekabale]], [[Solopgang]] og Hella Joofs komedie [[En kort en lang]], der gav Charlotte Munck en nominering til såvel en [[Robert]] som en [[Bodil]]for den bedste kvindelige [[hovedrolle]]. På teaterscener som f.eks. [[Betty Nansen Teatret]], [[Det Konglige Teater]], [[Mammutteatret]], [[Gladsaxe Teater]], [[Husets Teater]] og [[Østre Gasværk Teater]] har hun medvirket i talrige stykker herunder [[Den Vægelsindede]], [[Festen]], [[Ivanhoe]], [[Cabaret]], [[Misantropen]] og [[Simon og Thor]]. Hun modtog [[Clara Pontoppidans Hæderslegat]] i [[2005]]. Charlotte Munck har derudover spillet med i flere kortfilm, og på tv har hun haft roller i bl.a. [[Taxa]], [[Rejseholdet]] og [[Ørnen]], ligesom hun har spillet en del [[radioteater]]. Charlotte Munck er også sangerinde og har i den forbindelse bl.a. optrådt på [[Copenhagen Jazz Festival]].
Charlotte Munck er uddannet fra [[Skuespillerskolen]] ved [[Odense Teater]] i [[1998]], og hun har siden haft mange roller på både film, teater og tv. Blandt filmtitlerne er [[gyserfilm]]en ''[[Kat (film)|Kat]]'', [[Susanne Bier]]s ''[[Den eneste ene]]'', ''[[Kongekabale]]'', ''[[Solopgang]]'' og Hella Joofs komedie ''[[En kort en lang]]'', der gav Charlotte Munck en nominering til såvel en [[Robert]] som en [[Bodil]] for den bedste kvindelige [[hovedrolle]]. På teaterscener som f.eks. [[Betty Nansen Teatret]], [[Det Konglige Teater]], [[Mammutteatret]], [[Gladsaxe Teater]], [[Husets Teater]] og [[Østre Gasværk Teater]] har hun medvirket i talrige stykker herunder ''[[Den Vægelsindede]]'', ''[[Festen]]'', ''[[Ivanhoe]]'', ''[[Cabaret]]'', ''[[Misantropen]]'' og ''[[Simon og Thor]]''. Hun modtog [[Clara Pontoppidans Hæderslegat]] i [[2005]]. Charlotte Munck har derudover spillet med i flere kortfilm, og på tv har hun haft roller i bl.a. ''[[Taxa]]'', ''[[Rejseholdet]]'' og ''[[Ørnen]]'', ligesom hun har spillet en del [[radioteater]]. Charlotte Munck er også sangerinde og har i den forbindelse bl.a. optrådt på [[Copenhagen Jazz Festival]].


[[Kategori:Danske skuespillere|Nunck, Charlotte]]
[[Kategori:Danske skuespillere|Munck, Charlotte]]
[[Kategori:Født i 1969|Nunck, Charlotte]]
[[Kategori:Født i 1969|Munck, Charlotte]]

Versionen fra 26. mar. 2007, 09:44

Charlotte Munck (født 2. december 1969) er en dansk skuespiller.

Hun er født i Århus og opvokset i ØrstedDjursland. Her ca. 24 kilometer fra Randers boede familien, fra hun var fem, til hun som 18-årig flyttede til København. Hun har tre søskende, der alle er musikere. Den ældste søster er sangerinde i bandet Armstrong, mens hendes bror spiller jazztrompet og er uddannet fra Rytmisk Konservatorium. Charlotte Muncks yngste søster er sangerinde i duoen Munck/Johnson.

Charlotte Munck er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998, og hun har siden haft mange roller på både film, teater og tv. Blandt filmtitlerne er gyserfilmen Kat, Susanne Biers Den eneste ene, Kongekabale, Solopgang og Hella Joofs komedie En kort en lang, der gav Charlotte Munck en nominering til såvel en Robert som en Bodil for den bedste kvindelige hovedrolle. På teaterscener som f.eks. Betty Nansen Teatret, Det Konglige Teater, Mammutteatret, Gladsaxe Teater, Husets Teater og Østre Gasværk Teater har hun medvirket i talrige stykker herunder Den Vægelsindede, Festen, Ivanhoe, Cabaret, Misantropen og Simon og Thor. Hun modtog Clara Pontoppidans Hæderslegat i 2005. Charlotte Munck har derudover spillet med i flere kortfilm, og på tv har hun haft roller i bl.a. Taxa, Rejseholdet og Ørnen, ligesom hun har spillet en del radioteater. Charlotte Munck er også sangerinde og har i den forbindelse bl.a. optrådt på Copenhagen Jazz Festival.