Riverdance: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: Riverdance er en af de nok mest kendte irske nationaldanse: den er munter, hurtig og foregår på en høj sværhedsgrad med benarbejdet. Myten om riverdances opståen, finder sted, da briti...
 
Pmh (diskussion | bidrag)
m stavning, wikificering, links
Linje 1: Linje 1:
Riverdance er en af de nok mest kendte irske nationaldanse: den er munter, hurtig og foregår på en høj sværhedsgrad med benarbejdet. Myten om riverdances opståen, finder sted, da britiske soldater havde besat øen og tvang derfor irerne til ikke at bevæge sig eller have det sjovt overhovedet. Derfor oprettede nogle irlændere denne dans, hvor man skulle holde armene passivt hængende ned ad overkroppen mens benene arbejdede på livet løs. På denne måde kunne de engelske soldater ikke opdage, heller se ind ad vinduerne, at irerne dansede og havde det muntert.
'''Riverdance''' er en af de nok mest kendte irske nationaldanse: den er munter, hurtig og foregår på en høj sværhedsgrad med benarbejdet. Myten om riverdances opståen, finder sted, da britiske soldater havde besat [[Irland]] og tvang irerne til ikke at bevæge sig eller have det sjovt overhovedet. Derfor opfandt nogle irlændere denne dans, hvor man skulle holde armene passivt hængende ned langs overkroppen mens benene arbejdede på livet løs. På denne måde kunne de engelske soldater ikke opdage når de så ind af vinduerne, at irerne [[dans]]ede og havde det muntert.
Men en anden forklaring på, at udøvere af riverdance holder armene stift ned ad kroppen, er den, at på grund af deres enorme og svære benarbejde, er det lettest helt at undlade at bevæge armene med.
Men en anden forklaring på at udøvere af riverdance holder armene stift ned langs kroppen, er den, at på grund af det enorme og svære benarbejde, er det lettest helt at undlade at bevæge armene med.

Versionen fra 11. apr. 2007, 21:53

Riverdance er en af de nok mest kendte irske nationaldanse: den er munter, hurtig og foregår på en høj sværhedsgrad med benarbejdet. Myten om riverdances opståen, finder sted, da britiske soldater havde besat Irland og tvang irerne til ikke at bevæge sig eller have det sjovt overhovedet. Derfor opfandt nogle irlændere denne dans, hvor man skulle holde armene passivt hængende ned langs overkroppen mens benene arbejdede på livet løs. På denne måde kunne de engelske soldater ikke opdage når de så ind af vinduerne, at irerne dansede og havde det muntert. Men en anden forklaring på at udøvere af riverdance holder armene stift ned langs kroppen, er den, at på grund af det enorme og svære benarbejde, er det lettest helt at undlade at bevæge armene med.