Bifrost (musikgruppe): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 23: Linje 23:


==Historie==
==Historie==
Bifrost har rødder i [[Projekt Hus]] og i[[Christiania (fristad)|Christiania]] i [[1970'erne]] og var samlet som gruppe omkring [[1974]]. Noget af det første, man hørte til gruppen, var som orkester i den til lejligheden samlede gruppe "Det internationale sigøjnerkompagni", der inspillede Lundéns berømte sang til Christiania, ''I kan ikke slå os ihjel''. Den blev udgivet på Christiania-støttepladen i [[1975]] med sang af blandt andet [[Povl Dissing]] og [[Annisette]].
Bifrost har rødder i [[Projekt Hus]] og i [[Christiania (fristad)|Christiania]] i [[1970'erne]] og var samlet som gruppe omkring [[1974]]. Noget af det første, man hørte til gruppen, var som orkester i den til lejligheden samlede gruppe "Det internationale sigøjnerkompagni", der inspillede Lundéns berømte sang til Christiania, ''I kan ikke slå os ihjel''. Den blev udgivet på Christiania-støttepladen i [[1975]] med sang af blandt andet [[Povl Dissing]] og [[Annisette]].


Gruppen spillede videre med udgangspunkt i Christiania, og i [[1976]] udkom gruppens første album under eget navn. Den vakte stor opmærksomhed med Tom Lundéns karakteristiske keyboardlyd samt de to øvrige frontfigurer Ida Klemann og Annapurna samt teksterne, der havde udgangspunkt i et spirituelt og socialt engageret verdenssyn.
Gruppen spillede videre med udgangspunkt i Christiania, og i [[1976]] udkom gruppens første album under eget navn. Den vakte stor opmærksomhed med Tom Lundéns karakteristiske keyboardlyd samt de to øvrige frontfigurer Ida Klemann og Annapurna samt teksterne, der havde udgangspunkt i et spirituelt og socialt engageret verdenssyn.

Versionen fra 26. maj 2007, 15:46

Denne artikel omhandler orkestret Bifrost. For andre betydninger af bifrost, se artiklen Bifrost

Bifrost er et dansk pop/rockorkester med Tom Lundén som uofficiel hovedperson, orkestret blev dannet i 1974 i København. Tom Lundén har skrevet langt de fleste af deres sange, deriblandt Hej Maria og Det er morgen.

Bandmedlemmer

I 1977 blev Finn Jensen erstattet af Michael Miller på guitar.

I 1979 så Bifrost således ud:

I 1983 blev Ida Klemann erstattet af Pia Cohn på sang.

Historie

Bifrost har rødder i Projekt Hus og i Christiania i 1970'erne og var samlet som gruppe omkring 1974. Noget af det første, man hørte til gruppen, var som orkester i den til lejligheden samlede gruppe "Det internationale sigøjnerkompagni", der inspillede Lundéns berømte sang til Christiania, I kan ikke slå os ihjel. Den blev udgivet på Christiania-støttepladen i 1975 med sang af blandt andet Povl Dissing og Annisette.

Gruppen spillede videre med udgangspunkt i Christiania, og i 1976 udkom gruppens første album under eget navn. Den vakte stor opmærksomhed med Tom Lundéns karakteristiske keyboardlyd samt de to øvrige frontfigurer Ida Klemann og Annapurna samt teksterne, der havde udgangspunkt i et spirituelt og socialt engageret verdenssyn.

Det følgende år satsede gruppen og pladeselskabet stort og udsendte dobbelt-lp'en Til en sigøjner samt en efterfølgende storstilet turne, der begge blev en stor succes. De følgende år var Bifrost en af landets mest populære orkestre, men efterhånden fik medlemmerne forskellige interesser. Det resulterede i at Annapurna, Torben Andersen, Mogens Fischer og Asger Skjold-Rasmussen, forlod orkesteret efter det tredje album. Tom Lundén førte dog gruppen videre, og den indspillede flere albums op gennem 1980'erne og 1990'erne. Bifrost har senest udgivet sangen "Spillet" i 2006.

Diskografi

Bifrost har udgivet følgende albums:

  • Bifrost, 1976
  • Til En Sigøjner, 1977
  • Læn Dem Ikke Ud, 1979
  • Crazy Canary,1980
  • Bifrost's Bedste, 1980
  • Kassen & Hjertet, 1981
  • En Tro Kopi, 1982
  • Bifrost, 1984
  • Vand Jeg Kan Gå På, 1987
  • Hjerte Til Salg, 1997

Ekstern henvisning