Moirer: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Moirer er betegnelsen for de 3 skæbnegudinder ''Klotho, Lachesis og Atropos'', som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme (dvs. guderne får tillagt flere og flere menneskelige egenskaber) førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for ''Moria'', den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.
Moirer er betegnelsen for de 3 skæbnegudinder ''Klotho'' (den spindende), ''Lachesis'' (som giver menneskets hans lod) og ''Atropos'' (den uafvendelige), som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme (dvs. guderne får tillagt flere og flere menneskelige egenskaber) førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for ''Moria'', den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.

Versionen fra 11. jun. 2007, 14:33

Moirer er betegnelsen for de 3 skæbnegudinder Klotho (den spindende), Lachesis (som giver menneskets hans lod) og Atropos (den uafvendelige), som spinder, udmåler og klipper i menneskenes livstråd. Den fremadskridende antropomorfisme (dvs. guderne får tillagt flere og flere menneskelige egenskaber) førte til, at selv Zeus måtte bøje sig for Moria, den magt, der ytrer sig i menneskets skæbne.